رونمایی از خودروهای نظامی آینده نیروی زمینی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ وسایل نقلیه نظامی بردلی آمریکا (Bradley Fighting Vehicle) در دهه 80 گسترش پیدا کردند. این جنگافزارها، بیش از 35 سال است که نقش اصلی را در نیروی زمینی ایفا میکنند. این وسایل نقلیه، وظیفه نظارت، جابهجایی نیروها و مرگآوری را ارائه داده، بخشی جداییناپذیر از تیم مبارزاتی تیپ زرهی نیروی زمینی آمریکا (ABCT) به حساب میآیند. با وجود این، به نظر میرسد که طول عمر این ابزارها، رو به پایان است.
با توجه به گزارشهای منتشرشده، گویا توانایی بردلی برای تقابل و همکاری در نبردهای نزدیک، رو به کاهش بوده و در زمینه حفاظتی و کشنده بودن، به نهایت ظرفیت خود رسیده است. از آنجا که نیروی زمینی آمریکا، سرگرم به روز رسانی تجهیزات خود برای مجموعه عملیات مبارزاتی آینده است، به بسترهای نوینی نیاز دارد که بتواند در مأموریتهای پیش رو، به میدان نبرد تسلط یابد.
نیروی زمینی ایالات متحده، به منظور دستیابی به هدف بالا، برنامهای بلند مدت را به نام «نسل بعدی خودروهای نظامی» (NGCV) معرفی کرد. نسل آینده، باید علاوه بر داشتن ویژگیهای فعلی، قدرت مقابله با سامانههای تهدید پیش رو را نیز داشته باشد. همچنین این خودروی نظامی، باید به منظور انجام دادن عملیات در محیطهای شهری و دفاع در برابر خطرات در مناطق باز، نیمه محدود و محدود بهینهسازی شود. به طور کلی این جنگافزار، باعث افزایش مرگ و میر و بقا، کاربرد تاکتیکهای جابهجایی، گسترش راهبردها و حفاظت از سربازان شده، تقاضاهای لجستیک را کاهش میدهد.
با توجه به اطلاعاتی که تاکنون منتشر شده است، نسل بعدی خودروهای نظامی، از جدیدترین تجهیزات الکترونیکی، ارتباطات و اتصالات شبکههای موجود در تیپ زرهی نیروی زمینی آمریکا بهره خواهد برد.
منابع آشنا -که نام آنها فاش نشده است- به پروژه یادشده اعلام کردهاند که جنگافزارهای نام برده، دیدی 360 درجه برای سرنشینها فراهم میکنند. این ویژگی، امکان مشاهده رویدادهای میدان جنگ را در زمان واقعی، از داخل خودرو فراهم کرده، امکان تصمیمگیری بهتر را ارائه میدهد. این خودروها، به آرایهای از دوربینهای استریو مجهز هستند که تصاویر را مستقیما به سرنشینها نشان میدهند. این خصیصه، به طراحان اجازه میدهد تا محل قرارگیری سرنشینها را پشت موتور قرار داده، نقاط ضعف موجود در زره وسایل نقلیه را به حداقل برسانند.
این خودروهای نظامی، توسط 2 اپراتور، کنترل میشوند و قادر هستند 6 سرباز را نیز علاوه بر آنها حمل کنند. همچنین امکان هدایت این جنگافزار، از راه دور و بدون دخالت سرنشینان نیز وجود دارد. به علاوه توان برقراری ارتباط میان این وسیله و دیگر تجهیزات خودمختار تیپ زرهی نیروی زمینی وجود دارد. یک خودروی نظامی سرنشین دار میتواند 2 یا 4 نمونه بیسرنشین را کنترل کند.
ترکیب «بدون سرنشین»، سطوح گوناگونی از خودمختاری را به نمایش میگذارد. برای مثال، در پایینترین سطح، ممکن است خودرو هیچ سرنشینی نداشته باشد؛ اما به وسیله یک سرباز و ارتباطات رادیویی از راه دور هدایت شود. در بالاترین سطح نیز به هوش مصنوعی و شبکههای عصبی مجهز و کاملاً خودمختار باشد. با وجود این، نیروی زمینی، همچنان به این هدف دست پیدا نکرده است.
انواع خودروهای نظامی نسل آینده، به حسگرهای مختلفی مجهز خواهند بود که امکان تشخیص دود، مواد شیمیایی و اتصال به شبکه دارند. به علاوه این جنگافزارها مسلح هستند؛ اما انسانها در چرخهی تصمیمگیری و شلیک آن حضور خواهند داشت.
خودروهای زرهی آینده نیروی زمینی آمریکا، به نسل جدیدی از لایههای حفاظتی مجهز میگردند که ادعا میشود توان مقابله را با سامانههای سلاحهای مختلفی مانند آر پی جی دارند.
همچنین توپ 50 میلیمتری، یکی از سلاحهایی است که قابلیت نصب آن، روی جنگافزارهای آینده وجود دارد. این سلاح، برد مفید شلیک و کشندگی را تا حدود 2 برابر افزایش خواهد داد.
رهبران نیروی زمینی آمریکا اشاره کردند که در آینده، هر سرباز میتواند به تنهایی کنترل چندین فروند از وسایل نقلیه بدون راننده را به صورت همزمان و از راه دور برعهده گیرد.
6 نمونهی اولیه، شامل 2 خودروی زرهی سرنشین دار و 4 وسیله نقلیه روباتیک، تا پایان سال مالی 2019 آماده خواهند شد. سپس این وسایل، در اوایل سال مالی 2020 مورد آزمایش قرار میگیرند. در این رویداد، سطح همکاری گروههای سرنشین دار و خودمختار بررسی میشود.
همچنین 2 آزمایش دیگر نیز با فواصل 2 سال از هم دیگر و بر پایه نتایج به دست آمده از رویدادهای قبلی صورت میگیرند. از همین رو، این انتظار وجود دارد که نسل جدید وسایل نقلیه نظامی آمریکا، تا سال 2028، آمادهی بهرهبرداری گردد.