روند رو به افزایش جرایم سایبری، چالش جدید پلیس هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ افزایش موارد جرایم سایبری در ایالت اودیشای هند (Odisha) ممکن است به عنوان یک چالش بزرگ برای پلیس اودیشا در سال 2023 ظاهر شود.
براساس اطلاعات به اشتراک گذاشته شده بهوسیله پلیس اودیشا، در سال 2019-2020، حدود 1475 پرونده جرایم سایبری ثبت شده است. کارشناسان در سال 2020-2021 شاهد افزایش جزئی جرایم بودند، زیرا در مجموع 1931 مورد ثبت شد. با این حال، تعداد موارد در سال 2022-2023 از مرز 2000 عبور کرد. در مجموع 2036 مورد در سال به ثبت رسید. با این حال، ادعا شده که موارد واقعی جرایم سایبری بسیار بیشتر از آن چیزی است که اداره پلیس به اشتراک میگذارد.
در طول این 3 سال، در مجموع 5443 نفر طعمه کلاهبرداران سایبری شدند و 91 میلیارد و 65 میلیون روپیه به آنها زیان وارد شده است. از این میزان، پلیس تنها 1،37،000،000 روپیه را پس گرفت و در نتیجه مردم اعتماد خود را به پلیس از دست دادند.
وقتی از سونیل بانسال (Sunil Bansal)، مدیرکل پلیس اودیشا سؤال شد، روند صعودی جرایم سایبری را به افزایش تراکنشهای دیجیتال نسبت داد.
بانسال گفت :
«علاوه بر بانکداری دیجیتال، تجارت آنلاین و پرداخت آنلاین مردم نیز در حال افزایش است. به همین دلیل است که موارد جرایم سایبری افزایش یافته است. برای کنترل جرایم سایبری، ایستگاههای پلیس جدیدی ایجاد شده است. ما آخرین فناوری را برای مقابله با جرایم سایبری در اختیار آنها قرار میدهیم. افسران ما نیز داخل و خارج از ایالت آموزش میبینند.»
به گفته کارشناسان سایبری، هر 10 ثانیه یک کلاهبرداری سایبری رخ میدهد. روند مشابهی نیز در اودیشا مشاهده میشود؛ از آنجایی که مجرمان سایبری مدام از ترفندهای جدید برای فریب دادن افراد استفاده میکنند، پلیس باید نه بعد از جنایت بلکه قبل از آن اطلاعات داشته باشد. آنها بر این باورند که باید شماره تلفن کمکی وجود داشته باشد تا مردم بتوانند پیشنهادات جذابی را که مجرمان سایبری ارائه میدهند به پلیس اطلاع دهند.
پراشانت ساهو (Prashant Sahu)، کارشناس سایبری هندی اظهار داشت :
«برای محافظت از خود در برابر چنین تقلبهایی، باید دامنه آگاهی خود را افزایش دهیم. کلاهبرداران سایبری معمولاً از 20 تا 30 روش ثابت استفاده میکنند. بنابراین ما باید آنها را بشناسیم.»
در عین حال، جناح جرائم اقتصادی (EOW) یک راکت کلاهبرداری شغلی را منهدم و مغز متفکر به نام ظفر احمد (25 ساله)، ساکن علیگر (Aligarh) را که یک مهندس حرفهای است، دستگیر کرد. گفته میشود که راکت حدود 50 هزار داوطلب را در 5 ایالت از جمله اودیشا فریب داده است.