روسیه هراسی، بهانهای برای گسترش حضور
به گزارش واحد بین الملل سایبربان، دریادار مارک فرگوسن " Mark Ferguson "، فرمانده نیروی دریایی آمریکا در منطقه اروپا در همایش نیروی دریایی سطحی آمریکا در سال 2016، اعلام کرد نیروی دریایی این کشور، مستقر در روتای اسپانیا و کشتیهای عملیاتی ناوگان ششم نیروی دریایی ایالات متحده، با برگزاری رزمایشی اقدام به خاموش کردن رادارها و سنسورهای خود خواهند کرد تا از این طریق به آموزش جنگهای سایبری و حملات الکترونیکی به نیروهای خود بپردازند.
وی در این باره گفت: «ما نیازمند تغییر فرهنگ در نیروی دریایی سطحی خود هستیم. من به تمام فرماندهان نظامی در روتا این موضوع را گفتم که خاموش کردن این ابزارها، موضوع مهمی نیست. این مهم است که چرا شما یک رادار را روشن میکنید؟ این موضوع سبب گسترش کارهای خلاقانه میشود.»
فرگوسن معتقد است با خاموش کردن رادارها و تجهیزات سنجش و کنترل، میتوان از تخریب آنها توسط نیروهای دشمن جلوگیری کرد. همچنین میتوان موقعیت و مشخصات افراد را به راحتی پنهان کرد و در جنگها موفقتر عمل کرد. به عقیده وی، این یک شیوه رایج در زمان جنگ سرد است و در حقیقت از زمان افزایش تنشها بین آمریکا و روسیه، به شیوهای رایج تبدیل شده است.
فرگوسن در ادامه گفت: «وضعیتی را در نظر بگیرید که ما ماهوارهها را در اختیار نداشته باشیم. جی پی اس های ما از کار افتاده باشند. آنگاه ما چگونه میتوانیم پیامهای خودمان را به کشتیها برسانیم؟ ما باید تمرین کنیم که این فعالیتها را در زمان نبود این تجهیزات انجام دهیم. ما باید بتوانیم سامانههای دفاع موشکی بالستیک را از کار بیندازیم و علیه حملات سایبری اقدام کنیم.»
آمریکا از چندی پیش، هجمه گستردهای را علیه روسیه در اروپا به راه انداخته است. آمریکا دائما روسیه را به انجام حملات سایبری علیه کشورهای اروپایی متهم کرده و تلاش میکند تا از این طریق کشورهای اروپایی را به اتخاذ تدابیر سخت علیه روسیه ترغیب کند. این مانور نیروی دریایی آمریکا نیز بعد از انتشار اخبار روسها، مبنی بر شبیه سازی دنیای بدون اینترنت انجام میشود. در آزمایشی که پیشتر روسیه در این باره انجام داده است، تلاش شده تا وضعیت روسیه پس از قطعی سراسری اینترنت شبیه سازی شود. در این آزمایش، مقامات روسیه بر گسترش اینترنت ملی در کشورشان تاکید کردند.