روسیه، عامل احتمالی حملات سایبری به سونی
به گفتهی یکی از مقامات آمریکا، کره شمالی خود به تنهایی قدرت انجام چنین حملات پیچیدهای به شرکت سونی را ندارد. با این وجود این شخص فاقد مدرک کافی برای اثبات این موضوع است.
حمله سایبری به شرکت سونی پیکچرز زیان بارترین حمله در ایالات متحده بوده است، زیرا این حمله علاوه بر سرقت حجم عظیمی از اطلاعات، پاک شدن هارد دیسکها و قطع شدن شبکهی بسیاری از استودیوها را نیز در بر داشته است.
محققان امنیتی آمریکایی بر این باورند که کشور کره شمالی به صورت قراردادی از هکرهای خارجی برای حمله به سونی کمک گرفته است. این در حالی است که اف بی آی پیونگ یانگ را عامل حملات میداند.
کره شمالی در واکنش به این اتهام اعلام داشته است که هر اقدامی علیه این کشور بی پاسخ نخواهد ماند.
از طرف دیگر شرکت تایا گلوبال (Taia Global)، براساس تحلیل ارتباطات آنلاین هکرها با یکدیگر، کشور روسیه را عامل حمله به شرکت سونی میداند. تایا گلوبال یک شرکت مشاوره امنیت سایبر است.
شرکت امنیت سایبر نورس (Norse) نیز بر این باور است که یکی از کارکنان سونی پیکچرز در اجرای این حمله به مهاجمان کمک کرده است.
کوین ماندیا (Kevin Mandia)، یکی از کارکنان شرکت امنیتی فایرآی (FireEye)، اعلام داشت: "تنها راه یافتن مجرمان، ردیابی آنها از طریق دستگاههای هک شده است، که فقط دولت و ارائه دهندگان اینترنت کشور توانایی این کار را دارند. من اطلاعات کافی برای این کار را ندارم". سونی شرکت فایرآی را برای تحقیقات در خصوص این حمله به خدمت گرفته است.
وی افزود: "هر حمله از چندین رایانه میگذرد تا به مقصد برسد. شما مجبورید برای شناسایی عاملان اصلی، این پیاز بزرگ را لایه لایه بشکافید تا به هدف برسید و این اصلا کار آسانی نیست".
به باور ماندیا که تحقیقات در خصوص چند مورد از بزرگترین حملات سایبری جهان را مدیریت کرده است، مورد سونی بی سابقه است. او میگوید: "هیچ کس انتظار ندارد پس از نفوذ مهاجمان تمامی اطلاعات خود را نابود شده بیابد! و این چیزی است که هیچکس مورد مشابه آن را سراغ ندارد".