روبات های درمان گر
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «digitaltrends»؛ در حال حاضر دانشمندان مختلفی در تلاش هستند تا روباتهایی بسیار کوچک و مینیاتوری تولید کنند که قابلیت جابهجایی در بدن انسان را داشته باشند. این گونه روباتها با الگوبرداری از باکتریها ایجاد شده و توانایی رساندن مواد دارویی به بخشهایی از بدن را دارند که دستیابی به آنها در شرایط عادی بسیار سخت است.
پژوهشگران 2 موسسه فناوری فدرال (ETH Zurich) و موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان زوریخ (EPFL) موفق به ساخت میکرو روباتهای انعطافپذیری شدهاند که میتوانند با توجه به محیطی که در آن قرار دارند، ظاهر خود را تغییر دهند.
به طور سنتی زمانی که بیمار به دارو نیاز دارد، مواد موردنیاز به صورت خوراکی یا تزریق درون رگ به فرد منتقل میشود، سپس خود بدن آن را به محل موردنیاز منتقل میکند؛ اما تحقیقات صورت گرفته در زمینه رساندن دارو به محل مورد نیاز، کمک میکند تا پزشکان از رسیدن دارو به محل موردنیاز آن اطمینان حاصل کنند. در نتیجه با تمرکز دارو بیش از هر چیز روی اورگان موردنظر خواهد بود.
روباتهای تغییر شکلدهنده ظرفیت بالقوهای را برای ایجاد انقلاب در صنایع دارویی دارند؛ زیرا امکان رساندن دارو به هر نقطهای از بدن را فراهم میکنند، حتی محلهایی که دستیابی به آنها بسیار مشکل است.
میکروباتهای یاد شده بسیار انعطافپذیر بوده و میتواند در هنگام حرکت در مایعات بدن، با توجه به محیط ظاهر خود را تغییر میدهد. به این معنی که میتوانند بدون کاهش سرعت و قدرت مانور حتی از داخل محلهای بسیار باریکی مانند مویرگها نیز عبور کنند.
روبات مورد بحث از هیدرو ژلهای نانوکامپزیت که شامل نانو ذرات مغناطیسی هستند تشکیل شده است؛ بنابراین امکان کنترل آن با استفاده از میدانهای مغناطیسی وجود دارد.
پژوهشگران شرح دادند، اصلیترین چالش پس از ساخته شدن روباتها، پیدا کردن راهی برای برنامهریزی آنها به منظور تغییر شکل بود. به همین منظور از روش تا شدن بر پایه اریگامی استفاده کردند. زمانی که روبات به داخل بدن ارسال میشود، میتوان آن را از طریق میدان الکترومغناطیسی کنترل کرد. همچنین این تجهیزات قادر هستند به صورت مستقل و با توجه به جریان مایعات داخل بدن نیز مسیر خود را پیدا کنند.