رمزگشایی فعالیت مغز بدون نیاز به عمل جراحی توسط هوش مصنوعی GPT
به گزارش کارگروه فن آوری اطلاعات سایبربان،دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا توانستهاند با استفاده از این فناوری در رمزگشایی از سیگنالهای fMRI از مغز انسانها توسط شبکه عصبی بهره بگیرند. این موفقیت یک گام بزرگ در علوم عصبی محسوب میشود و مسیرهای جدیدی را برای توسعه روشهای غیرتهاجمی در بررسی فعالیتهای عصبی مغز برای محققان ایجاد میکند.
این تحقیق کمک موثری به بیماران فلج مغزی که از سندروم عدم امکان برقراری ارتباط رنج میبرند، خواهد کرد. پزشکان با استفاده از این روش غیرتهاجمی میتوانند فعالیت عصبی مغز را رمزگشایی و امکان ارتباط افراد فلج مغزی با سایرین را فراهم نمایند. این فناوری منجر به بهبود زندگی افراد مذکور و بیان افکارشان بهطریق غیرمستقیم خواهد بود.
این فناوری همچنین میتواند منجر به ایجاد انقلابی در زمینه هوش مصنوعی شود تا ماشینها بهتر بتوانند زبان انسانها را درک کنند. مسلماً ما در آینده موارد زیادی از این فناوری در توسعه هوش مصنوعی گفتگو محور و پردازش زبان طبیعی خواهیم شنید.
البته برخی از دانشمندان معتقدند که میبایست مراقب استفاده بیرویه از هوش مصنوعی در زندگی خود باشیم. این پدیده میتواند طی سالهای آتی منجر به کاهش قدرت تفکر انسان شود. وقتی که ما برای یافتن پاسخ هر سوالی دست به دامان هوش مصنوعی میشویم، طبیعتاً این موضوع روی قدرت تحلیل و حل مشکل ما تاثیر گذاشته و سبب میشود تا به مرور، از میزان خلاقیت و ابتکارمان کاسته شود. علاوه بر این موارد، تکیه بیش از حد بر هوش مصنوعی میتواند توانایی ما برای حل مشکلات عدیدهای که در زندگی به طور پیوسته با آنها مواجه میشویم را کاهش دهد.
شاید بهترین راهکار پیشنهادی در رابطه با هوش مصنوعی این باشد که از آن به منظور ارتقای هوش خود استفاده کرده و سعی نکنیم تا از این پدیده به منظور جایگزین نمودن عقل و خرَدمان بهره ببریم. همه میدانیم که در حال حاضر، هوش مصنوعی به هیچ وجه قادر نیست تا به طور تمام وکمال جایگزین انسان شود؛ لذا در چنین شرایطی بهتر است تا از طریق تفکر، جستوجو و تحلیل، ظرفیت مغز خود را افزایش دهیم.