رمزگذاری همچون یک سلاح جدید در جنگهای سایبری
اما به نظر میرسد باید در تعریف سلاح جنگی در زمانه حاضر تجدید نظر کرد. اکنون میتوان به طیف وسیعی از ابزارها که با آن بتوان قوای دشمن، یا به طور کلی، طرف مقابل را تضعیف کرد عنوان سلاح جنگی داد. در این معنا ابزارهای بسیاری در جنگهای سایبری کاربرد دارند که میتوانند همچون استاکس نت بسیار هم مخرب باشند.
یک برنامه رمزگذاری پیشرفته که توان بازی حریف در رویارویی سایبری را بالا میبرد یکی از سلاحهای مهم جنگ سایبری است و از برنامه اختصاصی رمزگذاری باید همچون سلاح منحصر به فرد ارتش خودی حفاظت کرد. این را باید نظر قطعی دولت آمریکا در این باره تلقی کرد که شرکت اینتل را که تا پیش از این چنین باوری نداشته است، به مبلغ نه چندان هنگفتی جریمه کرده است.
زمانی که شرکت Wind River Systems متعلق به اینتل، برنامه رمزگذاری پیشرفته خود را به دولت های دوست خود مانند اسرائیل و یا کشورهای نه چندان دوست جون چین و روسیه میفروخت، تصور نمیکرد به دلیل فروش این فنآوری به کشورهایی که صادرات و واردات در حجم وسیعی با آنها در جریان است، توسط دولت آمریکا جریمه شود. اتفاقی که اکنون افتاده است!
مساله این است که دولت آمریکا اجازه نمیدهد برنامه رمزگذاری را که یک سلاح قوی نظامی میداند در اختیار هر کشوری قرار گیرد و برای فروش آن باید مجوز لازم اخذ شود.
دولت آمریکا شرکت اینتل را به دلیل فروش بدون مجوز وزارت بازرگانی، کالا یا کالاهایی با ارزش مادی کمتر از ٣ میلیون دلار، جریمه کرده است. مساله جالب توجه اینست آنچه که به جریمه شرکت اینتل منجر شده یک برنامه نرم افزاری رمزگذاری قوی است. شرکت اینتل نرمافزار خود را به کشورهای چین، هنگ کنگ، روسیه، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و دولت رژیم صهیونیستی فروخته است.
این را باید نخستین نمونه از جریمه یک شرکت امریکایی برای صادرات برنامه نرمافزاری رمزگذاری به کشورهایی دانست که در لیست تحریمهای آمریکا نیستند ولی چون صادرات برخی موارد خاص، بدون مجوز به هیچ کشوری امکان پذیر نیست. لذا میتوان گفت اینتل به دلیل صادرات یک مورد خاص جریمه شده است.