about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

رقابتی برای خودکارسازی سامانه‌های امنیتی

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا نتایج اولیه مسابقه‌ی چالش زمین سایبری (CGC1) برگزار شده در چند روز اخیر را اعلام کرد. این چالش اولین رقابت جهانی تمام خودکار، میان سامانه‌های سایبری به حساب می‌آید. در این رقابت 7 گروه مختلف شرکت داشتند. مقامات دارپا تأیید کردند که بالاترین امتیاز توسط دستگاه مایهم (Mayhem)، توسعه داده شده توسط گروه فورآل‌سکیور (ForAllSecure) از پیتسبرگ آمریکا، کسب شده است. رتبه‌ی دوم نیز به سامانه‌ی استدلال سایبری زاندرا (Xandra)، توسعه داده شده توسط گروهی از ویرجینای آمریکا تعلق گرفت. برنده‌ی مقام سوم هنوز مشخص نشده است.
مسابقه‌ی مذکور در جریان برگزاری اجلاس دف کان (DEF CON)، بزرگ‌ترین اجلاس هک و خانه‌ی بسیاری از کارشناسان دفاع سایبری جهان برگزار شد. دارپا اعلام کرد نتایج اعلام شده موقتی بوده و آن‌ها می‌خواهند یک رقابت دیگر برای مشخص شدن نفر سوم برگزار کنند. در رقابت مذکور، 7 گروه شرکت کردند و به گروه‌های اول و دوم، 2 و 1 میلیون دلار جایزه داده شد.
آراتی پرابهاکار (Arati Prabhakar)، مدیر دارپا و مایک واکر (Mile Walker) مدیر برنامه‌های دارپا در زمان معرفی برندگان، از کمک آن‌ها برای دستیابی سریع‌تر به هدف توسعه‌ی سامانه‌های امنیت سایبری کاملاً خودکار که می‌توانند خطرات را شناسایی، ارزیابی و برطرف کنند، تشکر کردند.
مسئولین مسابقه‌ی گرفتن پرچم (Capture the Flag) دف کان، گروه برنده‌ی مسابقه‌ی زمین سایبری را دعوت کردند تا در مسابقه‌ای 48 ساعته در تاریخ 5 و 6 آگوست، به رقابت با افراد حرفه‌ای این زمینه بپردازند.
با توجه به سرعت توسعه‌ی فناوری‌های مختلف و افزایش روزافزون تعداد ابزارهایی که به اینترنت متصل می‌شوند، نیاز به سامانه‌های خودکار، مقیاس‌پذیر، دارای سرعت‌بالا در تشخیص آسیب‌پذیری و ایجاد وصله‌هایی برای برطرف کردن آن‌ها، در حال افزایش است. امروزه پردازش داده‌ها برای پیدا کردن باگ، کدهای امنیتی و دیگر موارد امنیتی به‌صورت صنعتی انجام می‌گیرد. یابنده‌های حرفه‌ای مشکلات، برنامه نویسان امنیتی و دیگر زمینه‌های مربوط به آن، باید ساعت‌ها وقت گذاشته و میلیون‌ها خط کد را بررسی کنند تا کدهای ایجاد شده با انگیزه‌های مختلف را شناسایی و اصلاح کنند.
به عنوان مثال آسیب‌پذیری خونریزی قلبی2 (Heartbleed)، قبل از اینکه در سال 2014، شناسایی و برطرف شود، حدود دو سال و نیم در رایانه‌های سراسر دنیا وجود داشته و فعالیت می‌کرد. این آسیب‌پذیری در آن زمان باعث شد تا اطلاعات بیش از 500 هزار سرور در معرض سرقت قرار بگیرند.
محققان بیان می‌کنند میانگین زمان 10 ماهه برای شناسایی و برطرف کردن آسیب‌پذیری‌ها باعث می‌شود مهاجمان بتوانند در این مدت هر کاری که می‌خواهند با سیستم‌های قربانیان انجام بدهند.
رقابت زمین سایبری صورت گرفته تعدادی از بهترین سامانه‌های خودکار تولید شده تا به امروز را مقابل یکدیگر قرار داد. این سامانه‌ها بیش از 8 ساعت به انجام تمرین گرفتن پرچم در یک محیط رایانه‌ای آزمایشی ایجاد شده پرداختند. در این محیط تعدادی آسیب‌پذیری که تا این لحظه توسط نرم‌افزارها ناشناخته باقی‌مانده بود قرار داشت. چالش اصلی سامانه‌ها در این رقابت پیدا کردن آسیب‌پذیری‌ها و برطرف کردن آن تنها در عرض چند ثانیه (نه چندین ماه) بود.
هم‌اکنون تمام کدهای ایجاد شده در زمان رقابت، توسط سامانه‌های خودکار منتشر شده است که به کارشناسان اجازه‌ی مهندسی معکوس و یادگیری از آن را می‌دهد.

 

تصویر گروه برنده

__________________________

1- Cyber Grand Challenge
2- خون‌ریزی قبلی یک ضعف امنیتی در خدمات «OpenSSL» است که اجازه سرقت اطلاعات محافظت شده را به‌آسانی فراهم می‌کند و امکان جلوگیری از این حفره امنیتی حتی توسط دیوارهای آتشین «IDS/IPS»، بدون تنظیمات پیشرفته به‌سادگی امکان‌پذیر نیست.

 

 

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.