رشد متوازن نیروی کار سایبری در عربستان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ کارشناسان اعلام کردند که مانند بسیاری از بخشهای اقتصاد عربستان، امنیت سایبری مدتها پیش یک حرفه مردانه بود؛ اما طی 5 سال گذشته و با آزادسازی اجتماعی در عربستان سعودی، زنان پیشرفتهای چشمگیری در این صنعت داشتهاند.
از جمله این افراد نجود العبدلی (Nujud Al-Abdali)، تحلیلگر امنیت سایبری آژانس مطبوعاتی عربستان سعودی است. او به عرب نیوز گفت :
«در حال حاضر زنان بیشتری را در این زمینه میبینم. آنها سختکوش و قابل اعتماد هستند و در هر کجا که هستند و در هر کاری که انجام میدهند، تلاش می کنند بهترین باشند. با منحنی یادگیری شدیدی روبرو بودیم، اما با کار سخت بر آن غلبه کردیم. این یک زمینه ارزشمند و مستلزم نظم و انضباط و ثبات و ذهنی باز است که دیدگاههای متفاوتی را در مورد چگونگی حل یک مشکل میپذیرد. این زمینه همچنین شامل نوشتن میشود و به طور کلی مبتنی بر مطالعه مداوم، تحقیق و یادگیری است. اگر از خود راضی باشید، موفقیت در این زمینه سخت است، بنابراین همیشه انگیزهای برای بهتر شدن وجود دارد.»
سها مغربی (Suha Maghrabi) در سال 2019 وارد عرصه امنیت سایبری شد و در ابتدا نقشهای مختلفی را در صنعت مالی با تمرکز بر مقررات بر عهده گرفت. سال بعد، او یک پست مدیریتی در یک شرکت بیمه با تمرکز بر دیجیتالی شدن به عهده گرفت.
مغربی در گفتگو با عرب نیوز اظهار داشت که در طول 5 سال گذشته، علاقه به حوزه امنیت سایبری در عربستان سعودی برای همسویی با چشمانداز 2030، شامل دیجیتالی کردن خدمات و تعهد به ارائه خدمات دولتی در کلاس جهانی، افزایش یافته است.
وی ادامه داد که افزایش سریع حملات و تهدیدات سایبری و پذیرش رو به رشد رایانش ابری، اینترنت اشیا در صنایع مختلف، نیاز به حفاظت از منافع حیاتی، امنیت ملی، زیرساختهای حیاتی، خدمات و فعالیتهای عربستان را افزایش داده است.
مغربی توضیح داد :
«علاقه من به فناوری اطلاعات از سنین پایین شروع شد. من همیشه از یادگیری و کار روی برنامههای جدید لذت میبردم. زمانی که از دانشگاه فارغالتحصیل شدم، فرصتی در زمینه امنیت فناوری اطلاعات به دست آوردم، که دروازهای برای ورود به این عرصه بود. میتوانم بگویم که من امنیت اطلاعات را انتخاب نکردم، بلکه امنیت اطلاعات من را انتخاب کرد؛ و از آن روز به بعد اشتیاق من برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این رشته افزایش یافت و همچنان افزایش خواهد یافت.»
کارشناسان اعلام کردند که نهادهای نظارتی عربستان سعودی، مانند بانک مرکزی و سازمان ملی امنیت سایبری، همه شرکتها را تشویق کردهاند تا امنیت سایبری خود را تقویت و از حفاظت از داراییها، دادهها و شبکه خود در برابر تهدیدات احتمالی اطمینان حاصل کنند.
به گفته مغربی، طبق گزارش فدراسیون برنامهنویسی و هواپیماهای بدون سرنشین عربستان، زنان سعودی 45 درصد از نیروی کار در بخش امنیت سایبری را تشکیل میدهند.
وی خاطرنشان کرد :
«با توجه به اینکه توانمندسازی زنان عربستان سعودی در قلب چشمانداز 2030 قرار دارد و همزمان با رشد اخیر امنیت سایبری، فرصتهای زیادی در بازار ایجاد شد و ایجاد نیروی کار در سطح جهانی به ویژه برای زنان سعودی و توتمندسازی آنها در همه بخشها را ارتقا داد.»