رسوایی کمبریج آنالیتکا ادامه دارد
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبریان؛ به تازگی بیش از ۱۰۰ هزار سند جدید مرتبط با رسوایی کمبریج آنالتیکا (Cambridge Analytica) به صورت آنلاین منتشر شده است. این اسناد اولین بار در روز سال نو ۲۰۲۰ از طریق یک حساب کاربری در توییتر منتشر شدند. در این گزارشها نوع عملکرد شرکت در بیش از ۶۸ کشور جهان و نحوه دستکاری آرا در مقیاسی صنعتی توضیح داده شده است.
محققان معتقدند با توجه به اطلاعات موجود در اسناد مذکور به نظر میرسد، دادهها گذشته تنها بخش کوچکی از اقدامات کمبریج آنالتیکا را به نمایش گذاشته بود. در گذشته اعلام شده بود که دادههای بیش از 87 کاربر فیسبوک توسط کمبریج آنالیتکا استخراج شده و به منظور دستکاری انتخابات سال 2016 مورد استفاده قرار گرفته است. مدارک جدید میتواند به تحلیلگران کمک کند تا با بررسی موضوع، آمریکا آمادگی بیشتری برای انتخابات 2020 پیدا کند.
منبع اسناد یاد شده ایمیل و دیسک سخت یکی از کارمندان سابق کمبریج آنالتیکا با نام بریتانی کیسر (Brittany Kaiser) است. اسناد مذکور بیان میکنند که این شرکت در سال 2017 با یک گروه سیاسی در اوکراین همکاری میکرد.
تحلیلگران ذکر کردند رسوایی یاد شده تنها به یک شرکت که مجبور شد به کار خود پایان بدهد نیست؛ بلکه مقامات نتوانستند مجرمان را به خوبی مجازات کنند و همین موضوع راه را برای بازیگرانی پیچیدهتر باز گذاشته است. پس از تحلیل اسناد ذکر شد، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آزمایشهایی برای ایجاد اختلال در رأیدهندگان آمریکایی، دستکاری آنها با پیامهایی هراس افکن صورت گرفته است. این اقدامات آسیبپذیرترین افراد را هدف قرار داده و به نظر میرسد هنوز هم ادامه داد.