رزمایش ائتلاف سایبری ناتو
شرکتکنندگان
در این رزمایش بیش از 700 شرکتکننده از کشورها، سازمانها، اتحادیه اروپا، صنایع و دانشگاهها در این رزمایش شرکت کردهاند. وزیران دفاع اتحادیه اروپا نیز در این رزمایش شرکت کردند. وظیفه فراهم کردن تسهیلات فرماندهی، زیرساختی و لجستیک بر عهده استونی بود. بهعلاوه، متخصصانی از وزارت دفاع استونی، سازمان سامانه اطلاعاتی این کشور و مرکز تعالی همکاریهای دفاع سایبری ناتو نیز در رزمایش فوق شرکت داشتند.
این رزمایش که با تمرکز روی موضوع دفاع سایبری برگزار شد سه روز به طول انجامید. جمع کثیری از شرکتکنندگان از محل کار بهصورت آنلاین در این رزمایش شرکت داشتند و عملیات را از طریق وبسایت ناتو انجام میدادند.
در بیانیهای که در این اجلاس قرائت شد آمده بود که این رزمایش در 10 سال بهصورت پیدرپی برگزارشده است و در این ائتلاف سایبری به آموزش و تمرین روشهای دفاع سایبری در سراسر حوزه فعالیت ناتو و شبکههای ملی پرداخته میشود.
توضیحی درباره رزمایش
این رزمایش اولین بار در بلژیک برگزار شد؛ اما استونی تابهحال، 5 بار میزبان این رزمایش بوده است. دبیر کل ناتو، ینس استولنبرگ، اظهار نمود که رزمایشهای اینچنینی موجب افزایش تواناییهای بالقوه و همچنین آمادگی نیروهای دفاعی میشود. وی ادامه داد: «دفاع سایبری یکی از اصلیترین اهداف ناتو است؛ زیرا در سال گذشته حملات سایبری علیه اتحادیه اروپا با افزایش 60 درصدی روبهرو بوده است.» سناریوهای طراحیشده در این رزمایش واقعبینانه بوده و مدافعان سایبری را برای چالشهای واقع ای در زمینه سایبری آماده میکند.
هدف رزمایش
سخنگوی نیروهای مسلح استونی اعلام کرد هدف از این رزمایش، سنجش توان اعضا و کشورهای شریک، برای ایستادگی در برابر حملات سایبری و تمرین همکاری میان متخصصان در سطوح ملی و بینالمللی بود.
مسائلی که در این رزمایش مطرح شد، حل کردن حوادثی بود که علیه تلفنهای همراه، سامانههای صنعتی و نظامی صورت میگرفت.
بازتاب رسانهای
علاوه بر وبسایت رسمی ناتو، خبرگزاریهای دیگری از سراسر جهانی، خبر رزمایش ائتلاف سایبری را تا حدی پوشش دادند؛ اما چیزی که مشخص است، هنوز اطلاعاتی درباره سناریو و سایر جزییات این رزمایش، در دسترس نیست. خبرگزاری عرب نیوز، رویترز، ای.آر.آر نیوز، SCmagazine، دیلی استار و بیزنز اینسایدر، از جمله رسانههایی بودند که رزمایش فوق را پوشش دادند.