رد ادعای حمله سایبری روسیه به انگلیس
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ رئیس مرکز جدید امنیت سایبری انگلیس در گفتگو با ساندی تایمز، روسیه را به حملات سایبری علیه انگلیس متهم ساخته است.
سیاران مارتین (Ciaran Martin)، در این مصاحبه مدعی شده است که هر ماه شصت حمله سایبری به انگلیس انجام میشود که از جمله آنها میتوان به تلاشهای روسیه برای دزدیدن اسرار دفاعی و سیاست خارجی انگلیس اشاره کرد. مارتین بهطور خاص به تغییر اساسی در نحوه تهاجم برخط روسها اشاره کرده است که به سمت حملات بیشتر به اهداف موسوم به اهداف نرم برای دزدیدن دادههای شخصی، و حملات بیشتر به دانشگاهها برای دزدیدن اسرار تحقیقاتی سوق یافته است. البته او شواهدی برای ادعای خود ارائه نکرده و فقط اضافه کرده است که شرکای جهانی انگلیس نیز متحمل چنین حملاتی شدهاند. مارتین همچنین هشدار داده است که انگلیس در آینده مورد حمله رده یک روسها قرار خواهد گرفت و به حملات مشابهی استناد کرده که به متحدان انگلیس صورت گرفته است. او افزوده است که مسکو در صدد اعمال قدرت و نفوذ خود علیه غرب است.
آنی ماکن (Annie Machon)، افسر سابق اطلاعات انگلیس در مصاحبه با راشا تودی و در پاسخ به این پرسش که چرا چنین ادعاهایی بدون ارائه شواهد و مدارک علیه روسیه مطرح میشود، اظهار داشته است: «بخش زیادی از آنچه فرماندهان اطلاعاتی ما طی چند ماه گذشته اظهار داشتهاند عموما مسائل ساده اطلاعاتی بوده است. در این قضیه، مطمئنا روسیه در پی جاسوسی بوده است، همانطور که آژانس امنیت ملی امریکا در پی جاسوسی است، همانطور که ستاد ارتباطات انگلیس در پی جاسوسی است، همانطور که چینیها در پی جاسوسی هستند. آنچه جلب توجه میکند – با توجه به این که الان در انگلیس حضور دارم – این است که تمام رسانههای انگلیس فقط بر روی «تهدید روسیه» تمرکز کردهاند. ظاهرا به بهانه هک شدن کمیته ملی حزب دموکرات و ادعای دروغ هک شدن انتخابات و خبرهای جعلی مربوط به آن، گام جدیدی در راستای به تصویر کشیدن چهرهای اهریمنی از روسیه آغاز شده است. جدا از افتراآمیز بودن این ادعا، زمانبندی اعلام تشکیل سازمان ملی امنیت سایبری انگلیس نیز قابل توجه است. زیرا در ابتدای سال، قانون جدیدی به نام قانون اختیار تجسس در انگلیس تصویب شد که در اصطلاح عامیانه به «منشور فضول» معروف شده است- این قانون، اختیارات عظیم تازهای در اختیار سازمانهای جاسوسی انگلیس قرار میدهد تا ارتباطات مردم انگلیس را مورد بازبینی قرار دهند. به نظر میرسد که این مرکز جدید امنیت سایبری، به صورت موازی با این قانون جدید بسیار تهاجمی و سختگیرانه، شکل گرفته است. بنابراین، بله، پای منافع مرتبط با امنیت ملی در میان است. ستاد ارتباطات انگلیس و مرکز تازهتاسیس آن باید از امنیت ملی انگلیس و منافع این کشور محافظت نمایند. درهرحال، نگرانی بنده این است که این مرکز جدید امنیت سایبری، تخصص خود را در اجرای منشور فضول و جاسوسی هر چه بیشتر از شهروندان انگلیسی نیز به کار گیرد.»
راشا تودی با اعلام این که فرمانده امنیت سایبری انگلیس خبر داده است که انتظار میرود حملات برخط بیشتری علیه انگلیس صورت بگیرد زیرا متحدان انگلیس مورد چنین حملاتی قرار گرفتهاند، نظر ماکن را درباره این ادعا جویا میشود و میپرسد «آیا تهدیدی جدی انگلیس را تهدید میکند یا خیر؟» ماکن چنین پاسخ میدهد: «من فکر میکنم انگلیس، هکرها و سازمانهای اطلاعاتی هر کشوری را به خود جذب میکند. یعنی از نظر تحقیقات دانشگاهی، یک کشور پیشتاز به شمار میرود. اما این که چرا فرماندهان اطلاعاتی ما آنقدری که بر روی روسیه متمرکز شدهاند بر روی سایر کشورها تمرکز نمیکنند، به نظر من به این دلیل است که به دنبال ساختن چهرهای اهریمنی از روسیه هستند. چینیها سالهاست که مشغول هک و جاسوسی هستند؛ بسیاری دیگر از کشورها هم همینطور. هک گسترده کشورهای اروپایی توسط آژانس امنیت ملی امریکا، سازمان جاسوسی امریکا به اثبات رسیده است و در تازهترین مورد، تلفن همراه شخصی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هک شد. جالب است که هیچکس نمیگوید ما باید در برابر هک کردنهای امریکا از خود محافظت کنیم. فقط درباره روسیه هیاهو به راه میاندازند.»
راشا تودی از ماکن میپرسد «چرا درباره روسیه اینقدر هیاهو به پا میشود؟» و ماکن اینطور پاسخ میدهد: «به نظر من این یک جریان ادامهدار است. همانطور که قبلا گفتم، این ماجرا از زمانی شروع شد که روسیه را به هک کردن ایمیلهای کمیته ملی حزب دموکرات در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا متهم کردند. این اتهام بعدا به «روسها انتخابات امریکا را هک کردند» تبدیل شد. بعد گفتند که روسها رایانههای رایگیری را هک کردند، روسها شبکه برق امریکا را هک کردند. هیچ مدرکی هم برای این ادعاها ارائه نشد. باورکردنی نیست که تمام گزارشهایی که از سازمانهای اطلاعاتی امریکا بیرون آمده است، خالی از هرگونه سند و مدرک است.»
اهریمن جلوه دادن روسیه با اهداف سیاسی صورت میگیرد اما تمام این خبرهای جعلی، زمانی که اوباما سی و پنج دیپلمات روسی را دقیقا قبل از کریسمس از امریکا اخراج کرد، رنگ واقعیت به خود گرفت. بنابراین این تصور شکل گرفت که حتما روسها کاری انجام دادهاند که چنین پیامدی داشته است؛ درحالیکه هنوز هم هیچ سند و مدرکی رو نشده است. جالب آن که در آن زمان، اوباما در پی احیای روابط، همکاری و معامله با روسیه بود. رابطه امریکا و روسیه چیزی نیست که دولت در سایه امریکا، مایل باشد اتفاق بیفتد. امریکا به یک دشمن همیشگی نیاز دارد تا مجتمعهای امنیتی، نظامی، صنعتی خود را سر پا نگه دارد. وجود دشمن همیشگی برای کسبوکار آنها حیاتی است.