ردیایی دشمنان در ویدئوهای نظارتی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «c4isrnet»؛ شرکت آمریکایی آیرون یون (IronYun) فعال در زمینه تجزیه و تحلیل ویدئو و محاسبات ابری، به تازگی ارتش آمریکا را به سمت نوعی سامانه ی هوش مصنوعی جدیدی سوق داده است که می تواند خودروها، مردم و سلاح ها را در ویدئوهای ضبط شده توسط پهپادها شناسایی کرده و جلوی غرق شدن نیروها در حجم عظیمی از داده ها را بگیرد.
آیرون یون در زمان برگزاری نشست سالانه ی ارتش آمریکا (ASUA 2018) فناوری مذکور را به نمایش گذشت. در این دستاورد از چندین الگوریتم که به صورت همزمان اجرا می شوند در زمینه «اطلاعات، نظارت و شناسایی» (ISR) استفاده خواهد شد. این مسئله باعث می شود تا هزاران نفر ساعت کار توسط نیروی انسانی صرفه جویی شود.
دستاورد مذکور می تواند به صورت خودکار داده هایی که از دارایی های نظارتی ارتش به دست می آیند را جستجو کند. هوش مصنوعی هم اینک یک اولویت در حال ظهور در وزارت دفاع آمریکا به حساب می آید و چندین پروژه در این زمینه در حال توسعه هستند. برای مثال می تواند به پروژه ی میون (Maven) اشاره کرد.
پاول سان (Paul Sun)، مدیر عامل شرکت آیرون سان، نشان داد سامانه ی این شرکت دارای رابطی است که به کاربر اجازه می دهد گزینه های مختلفی را برای جستجو انتخاب کنند. برای مثال می توان گروهی سه نفره یا بیشتر از مردم یا حتی فردی با کوله پشتی آبی در ماشینی زرد را برای شناسایی برگزید.
ابزار یاد شده «سیتی آیز» (CityEyes) نام داشته از ابعاد کوچکی برخوردار است. سیتی آیز قادر است محتوای 32 دوربین را به صورت همزمان مدیریت کند. همچنین توانایی کار با انواع بسترهای دیجیتالی و آنالوگ را دارد. شرکت آیرون یون امکان مدیریت صدها کانال را ارائه می دهد.
سیتی آیز تقریبا در زمان واقعی می تواند یافته های خود را به اپراتورها گزارش بدهد. به علاوه نرم افزار فناوری مذکور، تفاوت های سنی، نژادی و بیش از 30 ویژگی مختلف چهره مانند رنگ پوست، مدل مو و پوشش افراد را تشخیص می دهد.
اگر از سیستم مذکور در زمینه ی نظامی استفاده شود، می توان از آن برای شناسایی دارایی های ارتش بهره گرفت. همچنین در ماموریت های اطلاعاتی نیز کاربرد دارد. برای مثال با تجزیه و تحلیل داده های یک پهپاد، اپراتور اطلاع متوجه حضور گروهی از دشمنان می شود.
پاول سان (Paul Sun)، مدیرعامل آیرون یون، اظهار کرد، سیستم مذکور هم اکنون در کارخانه ای واقع در آسیا روی پهپادها کارگذاشته می شود. نرم افزار مورد استفاده نیز تا این لحظه در 15 کشور مختلف، فرودگاه ها، شهرها و شرکت های خصوصی گسترش پیدا کرده است. از میان مشتریان دولتی نیز می توان به آژانس مبارزه با مواد مخدر و FBI اشاره کرد.
سان در رابطه با نگرانی های حریم خصوصی سوال شده، به یک داروخانه که از مشتری های این شرکت است اشاره کرد. وی توضیح داد در این محل شاید چهره ی افراد برای مدت زمان کوتاهی شناسایی می شود؛ اما با اسم شخص کاری ندارد.