ردپای سایبری در آتشسوزیهای صنعت نفت
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ خبرگزاری تایم طی گزارشی عنوان کرده است که شورای عالی ملی فضای مجازی ایران در حال بررسی احتمال حمله سایبری در سلسله آتشسوزیهای اخیر در صنایع نفت ایران است.
با توجه به گزارشی که مجله تایم منتشر کرده یک سلسله آتشسوزیها در صنایع نفت ایران اتفاق افتاده است که در روز 6 جولای در کارخانه پتروشیمی بوعلی همدان شروع شد و باعث انتشار دود سمی در اطراف شهر نزدیک آن شد. آتشسوزی بعدی در صنایع گاز مازرون در 8 جولای و حادثه اخیر که در تاریخ 29 ژوئیه در کارخانه پتروشیمی بیستون اتفاق افتاد، همگی توسط محققان سایبری رصد و بررسی شدهاند. حوادثی که طبق گزارش وزارت نفت ایران به خاطر خطای انسانی رخ دادهاند.
ابوالحسن فیروزآبادی در مصاحبهای با روزنامه تهران تایمز گفت که گروههای ویژهای برای بررسی زوایای سایبری آتشسوزیهای اخیر به محل اعزام شدهاند.
ایدن اودی ادری، مدیر ارشد شرکت Nation-E، معتقد است که شواهد بهدستآمده نشان از وجود حملات سایبری در این حوادث دارد. ادری این طور عنوان کرد که یکی از شاخصهای حملات سایبری وقوع آنها با فاصله زمانی بسیار کم است که ممکن است افراد عادی را به اشتباه بیندازد، ولی وجود چند هفته فاصله بین حوادث اخیر این احتمال را قویتر میکند که هکر آموخته است چگونه میتواند در تأسیسات نفتی ایران به طور موفقیتآمیز حمله کند و آن را در مقیاس بزرگتری پیادهسازی کند. ادری در پایان با اشاره به اینکه ایران در گذشته نیز هدف حمله هکری سازمانیافته و گسترده قرار گرفته است، احتمال وجود حملات سایبری را قابل بررسی دانست.
شایان ذکر است که تأسیسات نفتی ایران در سال 2012 توسط ویروس اینترنتی که ترمینال اصلی نفت ایران را آلوده کرده بود، دچار اختلال شد. حمله ویروس استاکس نت به تأسیسات هستهای نطنز نیز ازجمله بارزترین موارد حملات سایبری به ایران است.