ردپای ارتش کره شمالی در جرائم سازمانیافته سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در برههای که توجه جهانیان کاملاً به مسئله آزمایشهای موشکی کره شمالی معطوف است، این کشور با تقویت ارتش سایبری خود، به جرائم متعدد سایبری علیه دیگر کشورها، شرکتها و اشخاص حقیقی در سراسر جهان، دست میزند.
به منظور روشن شدن توان کره شمالی در استفاده از امکانات محدود برای ایجاد اختلالات عظیم، میتوان به اقدامات این کشور در ماه سپتامبر امسال اشاره کرد. رژیم کره شمالی، در ماه یاد شده با ارسال سلسله پیامکهایی به نیروهای نظامی امریکایی مستقر در کره جنوبی، از آنها میخواست که خود را برای خروج اضطراری از خاک کره، آماده کنند.
همچنین در ماه گذشته میلادی، شاهد انتشار گزارش امنیتی شرکت فایرآی در مورد 3 حملهی بزرگ کره شمالی به بستر مبادلات بیت کوین در ماههای اخیر و سرقت مبالغ هنگفت از این ارز دیجیتال بودهایم.
گرچه موفقیت کامل این حملات کره شمالی همچنان در هالهای از ابهام است، اما بررسی اقدامات اخیر این کشور، مبین تغییر اساسی رویکرد کره شمالی در سازماندهی و اجرای عملیات مخرب سایبری است.
رابرت هانینگتون (Robert Hannigan)، رئیس پیشین GCHQ، سرویس امنیت و اطلاعات ارتباطات دولتی بریتانیا، در مصاحبهای با وبگاه خبری اکسپرس (The Express)، در مورد کره شمالی، با یادآوری نحوه عملکرد باجافزار جهانی واناکرای، گفت: «متخصصان سایبری کره شمالی، در پی سرقت از ما هستند.»
بررسی توانمندیهای سایبری کره شمالی، از موضوعات مورد بررسی مرکز مطالعات استراتژیک در سالهای اخیر بوده است. این مرکز مطالعاتی، در دسامبر 2015، طی گزارشی با عنوان «عملیات، استراتژی و رفتار سایبری کره شمالی»، در مورد کره شمالی نوشت: «استراتژی زمان صلح کره شمالی، بر راهاندازی عملیات غیرمتعارف با شدت کم برای اخلال در وضع صلحآمیز موجود، مبتنی است. زیرا این کشور، با وجود توانمندیهای سایبری بالا، توان کنترل شرایط فضای مجازی و پیروزی در رویاروییهای عرصه سایبری را ندارد.»