رباتها متهمان ردیف اول جرائم سایبری در سال 2023
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ویکتوریا بینز (Victoria Baines)، استاد دانشگاه آکسفورد و ریک فرگوسن (Rik Ferguson)، متخصص امنیت اطلاعات شرکت ترند میکرو اخیرا در کنفرانس رمزنگاری و امنیت اطلاعات «RSA» آمریکا مدعی شدند جرائم اینترنتی در سال 2023 با استفاده از رباتها، برنامههای رایانهای خودآموز و هوشمند انجام میشود که مقاومت در برابر آنها بسیار دشوار است.
باینس و فرگوسن با مطالعه رخدادهای کنونی نتیجه گرفتند در آیندهای نزدیک، انسان بیشتر به فنآوریهای سیمی (و بیسیم) وابسته میشود و مجرمان اینترنتی بهسرعت با این شرایط سازگار میشوند. در کشورهایی مانند ایالاتمتحده و انگلستان، مردم بهطور فزاینده به گجتهای پوشیدنی برای نظارت بر سلامتی و برنامههای غذایی خود اعتماد خواهند کرد و دستگاههای خانههای هوشمند باهم ارتباط برقرار کرده و برنامههای کاربران خود را هماهنگ خواهند کرد.
محققان پیشبینی میکنند در مبارزه با جرائم اینترنتی مبارزه با رباتهای بیرحم، باهوش و سازگار همیشه در اولویت خواهد بود. همه سازمانها و اقشار جامعه، هکرها و مجرمان سایبری از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد.
تا سال 2023 زندگی روزمره در همه حوزهها به فناوری متکی شده و تحت تأثیر قرار میگیرد که میتواند منجر به تلفات انسانی شود. مجرمان قادر خواهند بود ترکیب داروهایی را که بهطور خودکار توسط ایمپلنتهای پزشکی ارائه میشوند، تغییر دهند و اطلاعات لنزهای تماس هوشمند یا ایمپلنتهای عصبی را تغییر دهند و حتی قابلیتهای ناوبری اتومبیلها را مجددا برنامهریزی کنند. کشورها برای دفاع از خود و حمله از هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد.
به باور محققان، حملات سایبری منجر به تلفات انسانی میشود و نه داده. در سال 2023 کشورها بهاشتباه و بدون دخالت انسان در فضای سایبری همدیگر را هدف قرار خواهند داد. برنامههای مخرب ترفندهای جدیدی را یاد گرفته و با شرایط جدید سازگار میشوند. الگوریتمها و نه افراد حملات را با استفاده از مهندسی اجتماعی انجام میدهند و با قربانیان بالقوه مکالمات آنلاین برقرار میکنند تا از آنها برای کسب پول یا اطلاعات ارزشمند کلاهبرداری کنند.
روش کنونی استفاده از برنامههای باج افزاری قدیمی خواهد شد. مجرمان اقدام به هک فرآیندهای صنعتی شرکتها نموده و تهدید میکنند در صورت عدم پرداخت باج، فعالیت آنها را مختل خواهند کرد. باتنتها به دستگاههای هوشمند دفاتر شرکتها نفوذ کرده و حملات را از داخل تدارک خواهند دید.
محتوای دیپ فیک در کنفرانسهای رسمی مورد استفاده قرار میگیرد. سارقان دادههای شخصی هویت کاربران را از طریق حجم عظیمی از اطلاعات عمومی مربوط به آنها سرقت کرده و آواتارهای جعلی ساخته و جایگاه آنها را در شبکههای اجتماعی و دیدارهای کاری در اینترنت اشغال خواهند کرد.
بینز و فرگوسن ابزارهای حفاظت در برابر جرائم سایبری را ارائه ندادهاند و به اعتقاد آنها بشر زمان محدودی برای آماده شدن دارد.