رباتهای طرفدار محیطزیست
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ فعالیتهای صنعتی مانند استخراج معدن برای تولید باتری، فاضلاب بسیار آلودهای تولید میکند. یکی از اصلیترین آلایندههای موجود در این آب، فلزاتی سنگینی مانند سرب، آرسنیک و جیوه هستند. برای پاکسازی این مواد از آب، باید مواد شیمیایی دیگری نیز به آب اضافه شود که کیفیت آن را بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد؛ اما اگر بتوان از نوعی آهنربا برای پاکسازی آب استفاده کرد، این عمل بسیار سریعتر، باکیفیت و دقت بیشتری انجام خواهد شد.
گروهی از محققان «موسسه ماسک پلانک برای سیستمهای استرالیا» (Max Plunck Institute for intelligent systems)، برای مقابله با این مشکل، میکروباتهای بسیار کوچکی از جنس گرافن برای پاکسازی آب تولید کردهاند. در آزمایش انجام گرفته توسط این محققین مشخص شد میکروباتها میتوانند در عرض یک ساعت، 95 درصد سرب موجود در آب را پاکسازی کنند. پس از پایان کار میتوان آنها را به کمک یک آهنربا، بهراحتی از سطح آب پاکسازی کرد و در یک محلول اسیدی قرار داد تا پس از تمیز شدن، دوباره مورداستفاده قرار گیرند.
محققان گفتند: «استفاده از سیستمهای هوشمند باعث میشود، بودن ایجاد آلودگی بیشتر، آلایندههای موجود در آب پاکسازی شود.» همچنین استفاده از این رباتها، میتواند باعث کاهش هزینهها شده و گزینهی بهتری برای حفظ محیطزیست و پاکسازی فلزات سنگین بهحساب میآید.
میکرو رباتها از لولههای بسیار کوچک توخالی و از سه لایهی جداگانه تشکیل شده است. بیرونیترین لایه از اکسید گرافن تشکیل شده و وظیفهی جذب سرب را دارد. لایهی میانی از جنس نیکل بوده و به کاربران اجازهی کنترل جهت حرکت میکروباتها را میدهد. لایهی داخلی از جنس پلاتینیوم است و نیروی محرک ربات را تأمین میکند. زمانی که هیدروژن پراکسید به آب اضافه میشود، پلاتیونیوم واکنش نشان داده و آن را به حبابهای کوچکی از آب و اکسیژن تبدیل میکند تا نیروی حرکت موردنیازی را ایجاد کند.
تصویر متحرک از نحوه فعالیت میکروباتها