رباتهای ایرانی ساختمان میسازند
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ بهرخ خوشنویس، مجری طرح «ساخت سازههای ساختمانی به کمک ربات روی کره زمین و سایر کرات» و برگزیده بیست و نهمین جشنواره بینالمللی خوارزمی اظهار کرد: در حال حاضر تمام وسایلی که در دسترس مردم است همگی بهصورت اتوماتیک ساخته میشوند و تنها چیزی که اتوماتیک ساخته نمیشود، ساختمان است.
وی با تأکید بر اینکه به همین دلیل لازم است ساختمانسازی هم اتوماتیکی انجام گیرد، گفت: ساختمانسازی کار بسیار خطرناکی است و آمارها نشان میدهد که سالانه حدود ۶۰ هزار نفر طی ساختمانسازی جان خود را از دست میدهند.
استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی افزود: ساختمانسازی معمولاً کار سریعی نیست و هزینه بالایی دارد؛ بنابراین ساخت ساختمان بهصورت اتوماتیک و با ربات مبرم است.
به گفته خوشنویس، ۲۰ سال است که روی این زمینه کار میکنم تا از طریق چاپ ۳ بعدی که اختراع کردهام بتوانم بهصورت اتوماتیک ساختمانسازی کنم.
وی بابیان اینکه این طرح در مورداستفاده در کرات دیگر نیز با کمک مجموعه فضایی ناسا مورد پیگیری قرارگرفته است، گفت: چندین سال است که روی روش استفاده از موادی که روی ماه و مریخ هستند تحقیق و توسعه انجام دادهام؛ آرزو دارم این طرح را در ایران برای ساختمانسازی بهعنوان اولین کشور کاربردی کنم.
خوشنویس در خصوص ویژگیهای ساختمانسازی با روبات گفت: با استفاده از این طرح میتوان، یک ساختمان ۲۰۰ متری را در یک روز ساخت؛ البته ما از ساخت ساختمانهای کوچک آغاز میکنیم و امیدواریم که با ساخت ماشینهای بزرگتر ساختمانهای بزرگتر بسازیم.
وی تأکید کرد: هر کاری نیاز به منابعی دارد، بنابراین نمیتوان زمان بهرهبرداری این طرح را تخمین زد.
استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اظهار کرد: این طرح یک فناوری مناسب برای آینده است که روش ساخت کانتوری، موردمطالعه قرارگرفته تا بدینوسیله یک ساختمان با تمام اجزای آن مانند لولهکشی، برقکشی و... را بهصورت خودکار انجام داد.
وی بابیان اینکه این فناوری از مزایای فوقالعاده انرژی و زیستمحیطی برخوردار است، ادامه داد: برای این کار هر ساختمان میتواند طرح منحصربهفرد خود را داشته باشد و حتی شامل اجزای پیچیده منحنی گون باشد.
به گزارش مهر، دکتر بهرخ خوشنویس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و عضو آکادمی علوم اتحادیه اروپاست. وی همچنین عضو مفاهیم پیشرفته نوآورانه ناسا، موسسه مهندسی صنایع و انجمن شبیهسازی کامپیوتری است.
نوآوری وی، در زمینه ساخت سازههای ساختمانی کانتوری بهصورت خودکار است. این طرح رتبه دوم پژوهشهای کاربردی بیست و نهمین جشنواره بینالمللی خوارزمی را کسب کرده است.