رایانهای بینیاز از باتری
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ یکی از مشکلات اصلی ابزارهای هوشمند، اینترنت اشیا و حسگرها، ظرفیت باتری به کار رفته در آنها است.
بهتازگی گروهی از محققان آزمایشگاه حسگر دانشگاه واشنگتن آمریکا (University of Washington’s Sensor Lab) موفق به ایجاد رایانهی کوچکی به نام «شناسایی بیسیم و بستر نرمافزاری حسگر» (WISP1) شدهاند. این رایانه ترکیبی از حسگر و تراشهی محاسباتی است که به باتری یا سیم برای تأمین انرژی خود نیازی ندارد. این رایانه از فناوری «سامانه شناسایی امواج رادیوی» (RFID) و امواج رادیویی برای تأمین انرژی خود استفاده میکند. رایانهی مذکور 16 بیتی بوده و توانایی پردازش آن 16 مگاهرتز است. نمونهی اولیه آن حدود 10 سال گذشته، در آزمایشگاههای اینتل ایجاد شد و تکامل یافته است.
فناوری «دبلیو. آی. اس. پی» برای استفاده در تلفنهای هوشمند و رایانهها ایجاد نشده و تنها میتواند انرژی حسگرهایی مانند شتاب سنج و تشخیص دما را تأمین کند. همچنین میتواند اطلاعات را جمعآوری، پردازش و ارسال کند.
فناوری ایجاد شده توسط دانشگاه واشنگتن آمریکا را میتوان شروعی تازه برای تأمین انرژی ابزارهای هوشمند و کوچکتر شدن آنها بهحساب آورد. به عنوان مثال در صورتی که فناوری شناسایی بیسیم و بستر نرمافزاری حسگر، در خانهها و ابزارهای هوشمند استفاده شود، در مواقع اضطراری که شارژ دیگر ابزارهای هوشمند پایان یافته است؛ می تواند درخواست کمک ارسال کند.
___________________________
1-Wireless Identification and Sensing