راه اندازی کمپین اعتصاب علیه شبکههای اجتماعی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان، به نقل از «زومیت»؛ لری سنجر، یکی از همبنیانگذاران ویکیپدیا از کاربران خواسته است این هفته در کمپین اعتصاب دو روزهی شبکههای اجتماعی شرکت کنند. هدف از این اعتصاب، فشار به این شبکهها برای بازگرداندن کنترل اطلاعات شخصی افراد به خود آنها عنوان شده است.
سنجر اعلام کرده این اعتصاب از پنجشنبهی هفتهی جاری آغاز میشود و تا پایان روز جمعه ادامه خواهد داشت و هدف از آن، «تقاضای بسیار مهم» تغییر در شبکههای اجتماعی است.
دربارهی میزان تأثیر احتمالی این کمپین، سؤالهای زیادی مطرح شده است.
افرادی که در این کمپین شرکت میکنند و قرار است دو روز کامل از شبکههای اجتماعی استفاده نکنند، تصمیم دارند «شکایت جدی» خود علیه این شبکهها را به گوش مدیران آنها برسانند.
دکتر سنجر در بیانیهای که روی سایت رسمی خود منتشر کرده، دربارهی این اعتصاب نوشته است:
تصمیم داریم سروصدای زیادی به پا کنیم. میخواهیم مشتهایمان را کنار هم قرار دهیم و تقاضای بزرگمان را مطرح کنیم؛ اینکه شرکتهای موذی کنترل اطلاعاتمان، حریم خصوصیمان و چیزهایی که در شبکههای اجتماعی از ما باقی میماند را به خودمان برگردانند.
او میگوید هرچقدر تعداد افراد در این کمپین بیشتر باشد، میزان نارضایتی مردم از شرایط فعلی را بیشتر نشان میدهد.
دکتر سنجر امیدوار است این اعتصاب نمادین تغییرات سریعی در شبکههای اجتماعی محبوب ایجاد کند؛ تغییراتی که درنهایت به بازگشت کنترل اطلاعات شخصی افراد به خودشان ختم شود. او همچنین امیدوار است این شبکهها بازتر شوند و زمانیکه کاربر روی یکی از آنها پستی ارسال میکند، این پست در سایر شبکههای اجتماعی هم منتشر شود.
او در بیانیهاش نوشته است:
شبکههای اجتماعی از ابتدا باید همینطور پیشرفت میکردند نه مثل حالا با دیوارهای نفوذناپذیر اطرافشان؛ نه مثل حالا در حال جنگ با یکدیگر.
از شرکتکنندگان در این اعتصاب خواسته شده است اعلامیهی استقلال دیجیتال تهیه شده توسط دکتر سنجر را هم امضا کنند.
این اعلامیه از شبکههای اجتماعی میخواهد تمرکز زدایی کنند و به مجموعههایی تبدیل شوند که به حق آزادی بیان، حریم خصوصی و امنیت احترام میگذارند.
گروه «اتحادیهی اینترنت» (IA) که نمایندهی شبکههای اجتماعی به شمار میرود به درخواست BBC برای اظهارنظر درباره این کمپین پاسخ نداده است.
دعوت به شرکت در این کمپین درحال حاضر به سرعت روی ردیت، توئیتر و سایر شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. دکتر سنجر که در فیسبوک صفحهای ندارد، از شرکتکنندگان در کمپینش خواسته است این دعوتنامه را روی شبکهی اجتماعی مذکور هم منتشر کنند.
باوجود استقبال رو به رشد از این کمپین، همچنان سؤالهایی دربارهی میزان تاثیرگذاری آن وجود دارد.
یک کاربر شبکهی هکر نیوز که سرخط اخبار تکنولوژی را منتشر میکند، دربارهی این خبر نوشته:
تصور میکنم حتی اگر همهی کسانی که این موضوع برایشان اهمیت دارد هم اعتصاب کنند، بازدید روزانهی این شبکهها تفاوت چندانی نمیکند. به نظر من، بیشتر کسانی که واقعا به چنین موضوعهایی اهمیت میدهند، تا الان شبکههای اجتماعی را ترک کردهاند یا آنقدر کم از آنها استفاده میکنند که اعتصابهایی به این منوال برای آنها عملا تفاوتی ایجاد نمیکند.