راهاندازی کمپین آگاهی سایبری در امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به مناسبت ماه آگاهی از امنیت سایبری، امارات متحده عربی یک کمپین آگاهی سایبری را راهاندازی کرده تا تجربه پیشرو امنیت سایبری و داستانهای موفقیتآمیز خود را با جهان به اشتراک بگذارد، به تقویت فرهنگ امنیت سایبری کمک کند و اهمیت حفظ ایمنی فضای دیجیتال و محافظت از مؤسسات و افراد را در برابر جرایم سایبری در دستور کار قرار دهد.
امارات با داشتن سابقه قابل توجه در این فناوری، شورای امنیت سایبری را تأسیس و ابر دیجیتال و شبکه فدرال خود (FedNet) و همچنین چندین طرح برای حمایت از امنیت دیجیتال را راهاندازی کرد. علاوه بر این، امارات یک گواهی شهروندی دیجیتال را همراه با برخی راهبردهای امنیت سایبری، در راستای اهداف چشمانداز «ما امارات متحده عربی 2031» به منظور تبدیل این کشور به یک قلعه سایبری پیشرفته در سطح جهانی راهاندازی کرد.
این گامهای بزرگ مظهر چشمانداز رهبری امارات برای توسعه یک اکوسیستم قانونی قوی و راهاندازی برنامههای نوآورانه در این زمینه است.
این کمپین سراسری که توسط شورای امنیت سایبری امارات راهاندازی شده، با هدف ترویج فرهنگ آگاهی سایبری و ایجاد جامعهای آگاه از تهدیدات سایبری و خطرات دیجیتالی است.
محمد حمد الکویتی (Mohammed Hamad Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، با اشاره به اینکه امنیت سایبری بخشی جداییناپذیر از امنیت ملی این کشور است، از جامعه امارات خواست تا فعالانه در ماه آگاهی سایبری شرکت کنند.
الکویتی ضمن تأکید بر افزایش آزار و اذیت سایبری، فیشینگ، کلاهبرداری آنلاین و اقدامات امنیتی در رسانههای اجتماعی و همچنین حفظ حریم خصوصی و دادههای شخصی در این کمپین توضیح داد که شورای امنیت سایبری با حملات سایبری مطابق با استانداردها و سیاستهای قابل اجرا روبرو است.
وی در پایان اظهار داشت :
«تحول دیجیتالی و توسعه فناوری در همه بخشها با افزایش حملات سایبری همراه خواهد بود و ما با همکاری شرکای خود به خنثی کردن آن ادامه خواهیم داد.»
امارات متحده عربی رتبه خود را به عنوان پنجمین کشور برتر در شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) 2020، صادر شده از سوی اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، آژانس تخصصی سازمان ملل متحد برای فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، حفظ کرد. این شاخص یک مرجع قابل اعتماد است که تعهد کشورها به امنیت سایبری را با هدف افزایش آگاهی از اهمیت و ابعاد مختلف موضوع در سطح جهانی اندازهگیری میکند. سطح توسعه هر کشور در 5 دسته تجزیه و تحلیل میشود : اقدامات قانونی، اقدامات فنی، اقدامات سازمانی، ظرفیت سازی و همکاری.
امارات همچنین تلاشهای خود را افزایش داده و موفق به ایجاد یک زیرساخت دیجیتالی بسیار پیشرفته و توسعه شایستگیها و سرمایه انسانی خود در این زمینه شده است. به گفته کارشناسان، این کشور میتواند آمادگی خود را افزایش دهد و حملات سایبری علیه نهادهای دولتی را خنثی کند.
علاوه بر این، شورای امنیت سایبری امارات از طریق همکاری با نهادهای ملی و مشارکتهای بینالمللی، آگاهی از امنیت سایبری را در جامعه امارات از طریق طرحهایی مانند «نبض سایبری» به میزان قابل توجهی تقویت کرد.