راهاندازی واحد جنگ سایبری در ارتش استرالیا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نیروهای دفاعی استرالیا واحد جدیدی برای جنگ سایبری راهاندازی کردهاند که تا چند روز آینده وارد عرصه فعالیت شده و به بخشی محوری از عملیات دفاعی این کشور تبدیل خواهد شد. وظیفه این واحد، دفاع از اهداف نظامی استرالیا در برابر حملات سایبری و کسب آمادگی برای یورش بردن به سوی نیروهای بیگانه است.
گرگ آستن (Greg Austin)، استاد دانشگاه نیوسوثویلز، راهاندازی این واحد را از جمله تغییرات کلان در حوزه راهبرد دفاعی استرالیا میداند. او اظهار داشت: «هدف اصلی جنگ سایبری، ممانعت از رسیدن نیروهای مسلح دشمن به خط مقدم نبرد است.»
نکات کلیدی این واحد جدید به شرح زیر است:
تمرکز بر سایبر به عنوان یکی از بزرگترین تحولات در حوزه راهبرد دفاعی
وظیفه این واحد، محافظت از زیرساختهای نظامی استرالیاست.
در حوزههای دفاع، جمعآوری اطلاعات یا انجام حمله، امکان استفاده از تسلیحات سایبری وجود دارد.
واحدی با سربازان مجازی
واحد جدید شبیه هیچ یک از دیگر واحدهای ارتش استرالیا نیست. کارکنان این واحد، ترکیبی از پرسنل دفاعی و کارکنان خدمات عمومی هستند و ممکن است کارمندان جدید اجباری برای انجام آزمایشهای فیزیکی سخت نظامی نداشته باشند – این واحد از نخبگان تشکیل میشود نه افرادی با زور بازوی قوی.
فرمانده واحد جنگ سایبری استرالیا، مارکوس تامپسون (Marcus Thompson) برخی چالشهای استخدام را برشمرده است. دستمزد و الزامات فیزیکی نظامی جزو این چالشها ذکر شده است. واحد مذکور در قالب سه سرویس به فعالیت میپردازد و علاوه بر محافظت از زیرساختهای نظامی، وظیفه شناسایی اهداف باارزش خارجی و کسب آمادگی برای حمله به آنها را بر عهده دارد. از جمله این اهداف میتوان به ناوگان نیروی دریایی چین اشاره کرد که در دریای جنوبی چین مشغول فعالیت است.
استرالیا در پی عالیترین نوع جنگ سایبری
بخشی کلیدی از جنگ اطلاعاتی، انجام کارهای روانشناختی و تضعیف دشمن و اثرگذاری بر آن است. بخش مهمی از مسئولیت واحد جدید نیز به این مسئله مربوط میشود و تسلیحات سایبری این واحد به منظور دفاع، جمعآوری اطلاعات یا انجام حمله به کار گرفته خواهد شد. این که در هر موقعیتی، کدام یک از این تدابیر به کار گرفته شود، به نظر واحد و سلسله مراتب فرماندهی بستگی دارد.
جان بلاکسلند (John Blaxland)، از دانشگاه ملی استرالیا میگوید این واحد فقط در عملیات زمان جنگ به کار گرفته نمیشود: «در دوران بین جنگ و صلح، برای آزار دادن، خسته کردن، بازداشتن، برانداختن، تضعیف یا آسیب رساندن، کارهای زیادی میتوان انجام داد. این حوزه، حوزه ای نبوده است که استرالیا در جستجوی برتری در آن باشد اما اکنون زمانی است که میخواهیم در این عرصه بهترین باشیم.»
مقامات ذیربط میگویند روسیه رویکردی تهاجمی در پیش گرفته و دشمنان خود را با نمایش آشکار قدرت سایبری خود تهدید میکند. چین، در مقایسه با روسیه، خویشتنداری بیشتری از خود نشان داده و جاسوسی و جمعآوری اطلاعات را به نمایش قدرت نظامی ترجیح داده است.
عقبماندگی استرالیا در زمینه مهارت سایبری
امریکا، روسیه و چین از مهارت جنگ سایبری برخوردارند و حملات متعدد اخیر شاهدی بر این مدعاست. کارشناسان عقیده دارند که استرالیا در این عرصه عقب مانده است. پروفسور آستن میگوید: «استرالیا نسبتا توسعهنیافته است. ما فاصله زیادی با امریکا داریم اما خبر خوب این است که روسیه و چین، دشمنان بالقوه استرالیا، چند سالی بیشتر نیست که وارد این جنگ تسلیحاتی سایبری شدهاند.»
در ماه ژانویه، مالکوم ترنبال (Malcolm Turnbull)، نخستوزیر استرالیا نگرانی خود درباره جنگ سایبری را مطرح ساخت. وی گفت: «این خط مقدم جدیدی از جنگ محسوب میشود: خط مقدم جاسوسی.»