راهبرد 5 ساله نوسازی دیجیتالی پنتاگون
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مقامات پنتاگون قول بهبود نظارت در سرمایهگذاریهای فناوری اطلاعات خود را به عنوان طرحی چندساله برای بهروزرسانی فناوری وزارت دفاع آمریکا در قرن 21 دادند.
مقامات آمریکایی اعلام کردند که راهبرد مدرنسازی دیجیتال آنها نحوه برنامهریزی پنتاگون را برای اولویتبندی بودجه سالانه فناوری اطلاعات 46 میلیارد دلاری در 5 سال آینده نشان میدهد. پذیرش فضای ابری، هوش مصنوعی و امنیت سایبری بهشدت به آینده فناوری سازمان بستگی دارد؛ اما با توجه به راهبرد، این تواناییها تنها درصورت هماهنگی تلاش مقامات برای کار بهتر امکانپذیر خواهند بود.
آنها در راهبرد خود نوشتند:
نظارت مؤثرتر روی سرمایهگذاریهای فناوری اطلاعات به دلیل ماهیت غیرمتمرکز عملیات و هزینههای وزارت دفاع امری ضروری است.
در ماه ژانویه 2019، کنگره با تصویب یک قانون، اختیارات بیشتری به مدیر ارشد اطلاعات پنتاگون در مورد درخواستهای بودجه و هزینههای فناوری اطلاعات داد؛ مقامات معتقدند که اقدامات جدید، مدرنسازی مداوم و جامع فناوری اطلاعات را به شیوه مشترک و هماهنگ فراهم میکنند.
در این راهبرد مقامات آمریکایی 4 هدف کلیدی را مشخص کردند که طی سالهای پیشرو، سازمان را در حوزه فناوری هدایت خواهند کرد. این 4 هدف شامل موارد زیر هستند:
• نوآوری برای مزایای رقابتی
• بهینهسازی برای کارآیی و قابلیت ارتقا
• فزایش امنیت سایبری برای یک موقعیت دفاعی انعطافپذیر و سریع
• ترویج استعداد برای نیروی کار دیجیتال آماده.
در اولین هدف، مقامات به برخی حوزهها اشاره کردند که در آنها پنتاگون باید در سالهای آینده روی آنها سرمایهگذاریهایی کنند. برای مثال این نهاد باید روی محاسبات ابری، هوش مصنوعی و سیستمهای فرماندهی، کنترل و ارتباطات متمرکز شود. هرچند هر یک از قابلیتهای جدید برای حفظ پیشرفت فنی کشور ضروری هستند، اما پنتاگون به دنبال جذب پایه و اساس برای بسیاری سازمانهای دیگر است.
امروزه، پنتاگون در فرآیند صدور 2 قرارداد محاسبات ابری بزرگ به ارزش میلیاردها دلار قرار دارد. راهکارهای اداری دفاع صنعتی و زیرساخت مشترک دفاع سازمانی؛ پلتفرمها برای کمک به سازمان در استفاده بهتر از دادهها هموار کردن مسیر به منظور ظهور فناوریهایی مانند هوش مصنوعی تعیین شدهاند و اگر آنها به زودی اجرا نشوند رهبران دفاعی از امنیت ملی رنج خواهند برد.
مقامات همچنین عملیاتی را در مرکز مشترک هوش مصنوعی انجام دادند. فعالیت این مرکز، تحقیق در حوزه هوش مصنوعی در سراسر سازمان است. آنها تصمیم دارند که در سالهای آینده بر ایجاد همکاریهای بیشتر میان این مرکز و بخش صنعت و دانشگاه و همچنین گسترش فناوریهای توسعه یافته در مرکز تمرکز کنند.
هدف دوم – بهینهسازی برای کارآیی و قابلیت ارتقا – بهطور عمده روی تسریع روشهای فناوری اطلاعات و اتخاذ راهکارهای سازمانی بیشتر در مقابله با سیستمهای اختصاصی تمرکز خواهد کرد. مقامات قصد دارند تا این هدف را با بهبود مدیریت دسته و فرآیند اجرای فناوری، همچنین بهینهسازی برنامههای مهاجرتی – که نمیتوانند بهصورت ابری در بهینهسازی، مراکز داده سازمانی اجرا شوند – انجام دهند.
هدف سوم – امنیت سایبری انعطافپذیر و سریع – شامل اولویتبندی امنیتی در هر مرحله از فرآیند کسب برای هر شبکه، سیستم، برنامه و سرویس سازمانی است. مراحل دیگر شامل بازسازی معماری سایبری بخش برای تقویت دفاعی و آگاهی دیجیتال، استفاده از هویت پایانی، زیرساخت مدیریت دسترسی و اعتبار و امنیت اطلاعات اجرا شده بهوسیله پیمانکاران دفاعی هستند.
برای هدف آخر – حفظ تواناییهای فنی ایالات متحده – سازمان به نیروی کار ماهر نیاز دارد. بدین منظور، سازمان قصد دارد فرآیندهای مدیریت نیروی داخلی خود را بهبود بخشد، فرصتهای آموزشی را برای متخصصان تهیه فناوری اطلاعات افزایش و برنامههای مربوط به استخدام و حفظ متخصصان سایبری را گسترش دهد.
کارشناسان آمریکایی براین باورند که دولت با تلاش مستمر برای استخدام و حفظ تکنولوژیستهای مستعد مواجه است، هرچند پنتاگون از لحاظ تاریخی بهتر از سازمانهای غیرنظامی بوده است.