راهبرد امنیت سایبری انگلیس در پنج سال آینده
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ دفتر کابینه دولت در آوریل گذشته نتایج اجرای سیاستهای امنیت سایبری پنج سال گذشته را منتشر کرد. گزارش عملکرد امنیت سایبری انگلیس شامل موفقیتهایی است مانند راهاندازی مرکز اضطراری پاسخگویی رایانهای و همکاری با مرکز ملی حافظت از زیرساختهای انگلیس.
پنج سال آینده نیز به نظر میرسد که همانطور موفقیتآمیز باشد. بودجه 1.9 میلیارد دلاری که برای راهاندازی مرکز ملی امنیت سایبری در نظر گرفته شده و به گفته مت هانکوک، از اعضای کابینه دولت انگلیس، یک برنامه بلند پروازانه مهارتهای سایبری که به طور قابل توجهی تعداد متخصصان امنیت سایبری در انگلیس را افزایش خواهد داد در کنار برنامهای برای ارتباط متخصصان بخش خصوصی و عمومی برای منافع هر دو طرف، در نظر گرفته شده است. همه اینها جزئی از یک استراتژی بزرگتر خواهد بود که «بعد از 2016» اجرا خواهند شد.
جهان امنیت سایبری به سرعت در حال تغییر است و متناسب با آن توانایی و جسارت هکرها نیز رشد میکند. دیگر به راحتی سرورهای دی داس را میتوان به قیمت پایین 5 دلار خریداری کرد. دولت انگلیس در گزارش سال 2015 خود عنوان کرد که 75 درصد از سازمانهای بزرگ از نقص امنیتی کارکنان خود رنج میبرند. زیرساختهای حیاتی و ملی نیز در حال حاضر بهطور فزاینده مورد حمله قرار گرفتهاند که بنگلادش و اوکراین از نمونههای بارز آن هستند. برای اطمینان از اینکه انگلیس مانند این کشورها دچار بحران امنیتی نخواهد شد، باید راهبردهای پنجساله امنیتی را بر اساس یک پیشآگاهی در مورد تهدیدات آینده تدوین کرد. محورهای این آیندهپژوهی را میتوان بهصورت خلاصه اینطور مطرح کرد:
مقابله با هوش مصنوعی
یادگیری ماشینی یکی از این تهدیدات است که پتانسیل بسیار زیادی برای رشد و توسعه دارد. حملههای هکری از طریق هوش مصنوعی، قادر به شناسایی سیستم دفاعی قربانی هستند و با تکرار حملات میتوانند به یادگیری الگوهای دفاعی آنها پرداخته و راههای جدید حمله را به کار ببرند.
آموزش عمومی سواد رسانهای و امنیت سایبری
اینترنت اشیا تهدید رو به رشد دیگری است که بهسرعت در حال فراگیر شدن است. نیاز به سهولت انجام کارهای روزمره و آسایش بیشتر افراد باعث شده تا تقاضا برای اتصال اشیا به اینترنت افزایش یابد. پیشبینی میشود تا سال 2020 بیش از 50 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت وجود خواهد داشت که بستر مناسبی برای فعالیتهای هکری به وجود خواهد آورد. سرقت اطلاعات پزشکی، اطلاعات سلامت، اطلاعات بانکی و خانوادگی، از مواردی است که هکرها به آن علاقه نشان میدهند. مقابله با نشت اطلاعات از اینترنت اشیا بهطور قابل ملاحظهای با آموزشهای سواد رسانهای و امنیتی شهروندان ارتباط دارد. نظام آموزش رسانهای انگلیس نیز در آینده با این رویکرد (سواد رسانهای) پیش خواهد رفت.
تربیت نیروی متخصص همگام با صنعت
امروزه به لطف کمپینهای آگاهی بخشی که صنایع برگزار میکنند، شاهد پیوستن افراد بیشتری به مشاغل امنیت سایبری هستیم. بااینحال شکاف بین نیازهای مهارتی در صنایع رو به گسترش است و در گزارش منتشرشده دولت درباره صنایع تا سال 2019 به 6 میلیون متخصص امنیت سایبری نیاز خواهد بود که تنها 4.5 میلیون نیروی متخصص تربیت میشوند و این اختلاف باعث بروز مشکلات امنیتی برای شرکتها خواهد شد. از این کمبود بهعنوان «بزرگترین کمبود سرمایه منابع انسانی جهان» یاد شده است. رویکرد دولت انگلیس در آینده باید بر پایه تربیت نیروی متخصص در زمینه امنیت سایبری بنا شود و با تبلیغات و آگاهی بخشی عمومی، نیاز جامعه به این مشاغل برای مردم تبیین شود.
-------------------------------------------------
1. Matt Hancock