رئیس سازمان اطلاعات ملی امریکا استعفا داد
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ کلپر تا پایان دولت اوباما به کار خود ادامه می دهد. دوره تصدی کلپر بر سازمان اطلاعات ملی امریکا دوره آشفته ای بود زیرا افشاگریهای اسنودن در خصوص نظارت آژانس امنیت ملی امریکا در دوره وی اتفاق افتاد. استعفای کلپر قبل از معارفه رسمی ترامپ صورت گرفته است. کلپر در دوره ریاست خود بر سازمان اطلاعات ملی امریکا درگیر مقابله با افشاگریهای اسنودن و دفاع از انسجام سازمان بود. کلپر که با مایکل فلین (Michael Flynn)، دستیار رئیس جمهور منتخب، ترامپ درگیر شده بود، در جلسه غیررسمی کمیته اطلاعات کاخ سفید گفت استعفانامه خود را تحویل داده و احساس بسیار خوبی از این کار دارد. او به شوخی گفت: «تنها 64 روز [از خدمت من در دولت اوباما] باقی مانده و اگر بیشتر بمانم، با همسرم دچار اختلاف و بگومگو خواهم شد.» آخرین روز خدمت کلپر مصادف است با روز معارفه رسمی دونالد ترامپ که در تاریخ بیستم ژانویه صورت خواهد پذیرفت.
کلپر چهارمین رئیس سازمان اطلاعات ملی است و جایگاه وی به طور فرمالیته در صدر 16 سازمان اطلاعاتی قرار دارد اما بودجه هنگفت یا قدرت عملیاتی قابل توجهی برای فرمان راندن بر این سازمانهای اطلاعاتی در اختیار ندارد. قدرت اجرایی این جایگاه که در قانون سال 2004 به رسمیت شناخته شد، بسته به شخصیت دارنده آن، بالا و پایین میشود. کلپر به واسطه رابطه ای که با رابرت گیتس (Robert Gates)، وزیر دفاع سابق داشت از سوی اوباما به این سمت منصوب شد و احتمالا پرقدرت ترین و قطعا جنجالی ترین مدیری بوده که سازمان اطلاعات ملی امریکا به خود دیده است.
ریاست سازمان اطلاعات ملی امریکا به طور رسمی، شغلی غیرسیاسی محسوب میشود ولی کلپر در سال 2014 نقشی کلیدی در برکناری فلین از ریاست آژانس اطلاعات دفاعی بازی کرد. فلین، سرتیپ بازنشسته ارتش امریکا، یکی از معدود مقامات برجسته امنیت ملی بود که از ترامپ حمایت کرد و پیشبینی میشود در دولت ترامپ نقشی کلیدی- ظاهراً در مقام مشاور امنیت ملی- بر عهده بگیرد.
در ماه مارس 2013، ماهها پیش از افشاگری گسترده اسنودن، کلپر با سناتور ران وایدن (Ron Wyden)، از اعضای دموکرات ایالت اورگون در کمیته اطلاعات، یک مذاکره عمومی داشت. وایدن از کلپر پرسید: «آیا آژانس امنیت ملی هیچگونه اطلاعاتی درباره میلیونها یا صدها میلیون امریکایی جمعآوری میکند؟» کلپر به دروغ پاسخ داد: «خیر جناب، آگاهانه و تعمداً خیر». پس از آن که افشاگریهای اسنودن دروغ کلپر را فاش کرد، کلپر توجیهات متناقضی ارائه کرد. ابتدا گفت این کمترین دروغی بوده که در جلسه استماع فاقد طبقهبندی میتوانست بگوید. بعداً گفت متوجه نشده سناتور درباره کدام برنامه خاص جمعآوری ارتباطات سؤال میکرده- در حالی که سؤالات قبلاً توسط کارکنان وایدن به اطلاع کلپر رسیده بود- و از کمیته عذرخواهی کرد.
برخی از اعضای کنگره از کلپر خواستند استعفا دهد ولی اوباما از وی بهشدت حمایت کرد و کلپر بر سر کار خود باقی ماند. کلپر ضمن ابراز ناراحتی شدید از افشاگریهای اسنودن، روزنامهنگارانی را که این افشاگریها را منتشر میکردند همدستان اسنودن خواند.
آخرین توضیحات کلپر در این مورد این بود که: «داستان رایج این است که میگویند من دروغ گفتم ولی من اصلاً این طور فکر نمیکنم. درست است، من اشتباه کردم ولی دروغ نگفتم. این دو با هم خیلی فرق دارند.»
پس از اعلام خبر استعفای کلپر، دو عضو کمیته اطلاعات، طی نامهای به ترامپ از او درخواست کردند انتخاب جانشین کلپر را در اولویت قرار دهد. آنها خطاب به ترامپ نوشتند: «رئیس جدید اطلاعات ملی میتواند یک گروه رهبری جامعه اطلاعاتی بسازد که ارزش زیادی برای مشارکت قائل باشد».