دیپلماسی سایبری استرالیا؛ کاهش شکاف روابط خارجی و فناوری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت استرالیا با همکاری مقامات دانمارک، به منظور بررسی موشکافانه عملکرد استرالیا در حوزه دیپلماسی سایبری، کارشناسان امنیت فضای مجازی و دیپلماتهای ارشد 21 کشور را در افتتاحیه اجلاس سایبر اند تک ریتریت (Cyber and Tech Retreat)، گرد هم آوردند. به عقیده برگزارکنندگان این نشست، اجلاس یاد شده، سبب ایجاد درک بهتر مسائلی چون سیاستهای مشترک، چالشهای اخلاقی و نظارت در فناوریهای نوظهوری چون هوش مصنوعی و محاسبات کواتومی، از سوی شرکت کنندگان میشود.
بر اساس گفتگوهای صورت گرفته، حاضران در این نشست، گردهم آمده اند تا روابط خود را با شرکتهای بزرگی چون گوگل، اپل، مایکروسافت و فیسبوک، ایجاد و تقویت کنند. بحث و تبادل نظر در مورد امکان همکاری دولت و صنعت برای مبارزه با تهدیدات سایبری و رفع خطرات موجود در این بستر نیز از دیگر دستاوردهای این نشست به شمار میرود.
شرکتکنندگان در این رویداد بزرگ، علاوه بر دیدار با نمایندگان شاخص صنعت و مقامات سایر کشورها، به بررسی سناریوهای امنیت سایبری آینده و تدوین راهکارهای گام به گام جهت افزایش آمادگی برای مقابله با این تهدیدات نیز پرداختند.
همه شرکتکنندگان بر سر این موضوع توافق دارند که فناوری در حال حاضر یکی از مسائل کلیدی در سیاست خارجی محسوب میشود. به عقیده کارشناسان، رشد دیپلماسی سایبری یکی از عوامل بزرگ کاهشدهنده تهدیدات سایبری آینده به شمار میرود.
استرالیا یکی از نخستین کشورهایی است که دیپلماسی سایبری را در سطح گسترده آغاز کرد و در راهبرد امنیت سایبری سال 2016 این کشور، بخش بزرگی از برنامهریزیهای دولت معطوف این مسئله است.