دولت انگلستان متهم بزرگ نقض حریم خصوصی
دادگاهی در انگلستان، آژانس اطلاعات دولتی این کشور (GCHQ) را متهم کرده است که هر دستگاهی در دنیا را بدون وجود هیچ مدرکی مبنی بر تهدیدات تروریستی و جنایی، مورد حملات هکری قرار میدهد.
اسناد منتشرشده از این دادگاه، نشان میدهد که دولت این کشور، اقدام به استفاده از قدرت هکری خود برای نفوذ به رایانهها، تلفنها و شبکههای اجتماعی در سراسر جهان میکند. همچنین این دادگاه تأکید میکند که دولت حتی در مواردی که هیچگونه تهدید تروریستی و یا جنایی نیز وجود ندارد، این اقدامات را علیه سایر کشورها انجام میدهد.
این موضوع حیرتآور، زمانی آشکار شد که گروه بینالمللی حریم خصوصی و حقوق شهروندی (PI) با طرح یک شکایت قانونی از GCHQ در سال 2014، از این سازمان، خواستار ارائه توضیح در مورد این استفاده غیرقانونی از قدرت هکری شد.
این شکایت قانونی، همچنین خواستار تحقیق در مورد فعالیتهای هکری که موردحمایت دولتها بوده است شد و در این میان نیز، به اسناد ارائهشده توسط ادوارد اسنودن اشارهکرده است.
سازمان PI اقدام به جمعآوری اسناد محرمانهای کرده است که نشان میدهد دولت از قدرت قانونی خود سوء استفاده کرده و به نفوذ به شبکههای تلفن همراه، رایانههای قابلحمل، آی پدها و سایر شبکههای خصوصی پرداخته است.
این سازمان ادعا میکند که دولت برای نفوذ به این شبکهها و حریم خصوصی نیازمند کسب مجوز قانونی بوده است، اما بدون توجه به این موضوع و حتی بدون داشتن مدرک مبنی وجود تهدیدات تروریستی، این اقدامات را انجام داده است.
سازمان PI سازمانی است که درزمینه حریم خصوصی و حقوق شهروندی در انگلستان فعالیت میکند و این کار GCHQ را یک تهاجم گسترده علیه حریم خصوصی قلمداد کرده است.
یکی از مسئولین PI میگوید:" هک کردن، یکی از جدیدترین راههای ورود به خانه یک فرد است. شما با این کار میتوانید به حریم خصوصی او راه پیدا کنید، نامهها و قرارهای روزانه او را ببینید و با نصب ابزارهای نظارتی، در آینده نیز بر آن فرد نظارت داشته باشید. اگر تلفنهای همراه را نیز به این محدوده اضافه کنیم، دولت با نظارت بر تلفنهای همراه، تاریخچه اطلاعات هر فردی را نیز تحت نظر خواهد داشت و میتواند بر کلیه محلهایی که قبلاً یک فرد رفته است و یا در آینده خواهد رفت نیز نظارت کند."
کارشناسان معتقدند که انگلستان، جنگ علیه حقوق بشر را رهبری میکند و همین موضوع نیز، اعتبار دولت انگلیس را زیر سؤال برده است. البته نکته جالبتوجه در این شکایتنامه، اتهام به GCHQ به علت همکاری نزدیک با NSA است و تنظیمکنندگان آن دولت انگلستان را متهم میکنند که اطلاعات جاسوسی شده را با NSA به اشتراک میگذارد. آنها میگویند که GCHQ، قوانین دولتی انگلیس را به نفع خود تغییر میدهد و آنها را به بازی گرفته است.
اریک کینگ (Eric King)، معاون مدیر سازمان PI میگوید:" GCHQ نزدیک به یک دهه است که اقدام به هک کردن شرکتهای صنعتی کرده است. آنها برای خود قدرت شگفتانگیزی ایجاد کردهاند که با استفاده از آن به دستگاههایی نفوذ میکنند که ما با آنها زندگی میکنیم. آنها هک کردن را بخشی از حق خود میدانند. ما خواهان توقف این روند توسط GCHQ هستیم. این کار نقض حریم خصوصی است."