دولتهای عربی، خواهان کنترل بیشتر بر روی اینترنت
کشورهای عربی تصمیم دارند تا طی کنفرانس اتحادیه بینالمللی ارتباطات راه دورموسوم به ITUکه یکشنبه ۱۸ اکتبر در بوسان کره جنوبی برگزار میشود، تمامی تلاش خود را برای قرار دادن اینترنت زیر نظر مستقیم دولتها بهکار گیرند.
۲۲ کشور عربی میخواهند که به جای نهادهای مستقل، فقط دولتها در موارد مربوط به اینترنت تصمیم بگیرند. آنها سیاستگذاری بینالمللی اینترنتی را حق دولتها دانسته و نقش گروههای مستقل را در موارد مشورتی، موارد و پروتکلهای فنی میخواهند.
این دقیقا بر خلاف آن چیزی است که اینترنت بر پایهاش بنا شده است. مدل سهامی عام که اینترنت بتواند توسط تمامی اهالی آن، از متخصصان فن تا کاربران عادی در جامعه مدنی اداره شود، اکنون توسط نمایندگان کشورهای عربی مورد انتقال قرار گرفته است.
این کشورها موضوع جاسوسی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در اینترنت که توسط ادوارد اسنودن فاش شد را دستمایه قرار دادهاند تا نگرانی عمیق خود را از آنچه " تاثیر منفی کنترل جمعی و جمعآوری اطلاعات شخصی بر حقوق ملی کشورها" خواندهاند، ابراز نموده و به عدم وجود سیاست عام بینالمللی در رابطه با اینترنت، بهویژه سیاستهای مربوط به حریم خصوصی و حفظ اطلاعات شخصی اعتراض کنند.
احتمالا چنین حرکت هماهنگی باعث شود که جلسه اتحادیه بینالمللی ارتباطات یکبار دیگر با شکست در تایید صورتجلسه نهایی مواجه شود. پیشتر نیز در سال ۲۰۱۲ نمایندگان گروهی از کشورها از امضای متن نهایی سر باز زده و جلسه را ترک کردند.
این، آخرین جلسهای است که در دوران دبیرکلی هشتساله حمدون طور بر ITU، این نهاد تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد تشکیل میشود و وی نمیخواهد که با شکست، جایگاهش را ترک کند. شکستی که با این عمل دولتهای عربی، احتمالش بیشتر نیز شده است.