دورکاری، عامل افزایش تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس یک نظرسنجی از سوی سیسکو (Cisco)، غول فناوری آمریکایی، مشاغل در سنگاپور با افزایش چشمگیر چالشهای امنیت سایبری به دلیل دورکاری ناشی از همهگیری بیماری کووید-19 روبرو شدهاند.
از بین حدود 3200 شرکت از 21 کشور، که از ماه ژوئن تا سپتامبر امسال در این نظرسنجی شرکت کردهاند، سنگاپور بیشتری تغییر به سمت دورکاری را در آسیا و اقیانوسیه داشته است.
از هر 10 سازمان حدود 6 مورد اظهار داشتند که از زمان شروع همهگیری حداقل 25 درصد افزایش در تهدیدات سایبری را تجربه کردهاند. این تهدیدات شامل اتصال به سایتهای مخرب در اینترنت و حملات فیشینگ هستند. با این حال، کمتر از نیمی از شرکت کنندگان (حدود 42 درصد شرکتها) اعلام کردند که برای مقابله با این تهدیدات بسیار آماده هستند. حدود نیمی از شرکت کنندگان (54 درصد شرکتها) گفتند که تا حدودی آماده هستند، اما 3 درصد آمادگی ندارند. یک درصد باقیمانده نیز نسبت به آمادگی خود اظهار بیاطلاعی کردند.
این نظرسنجی، که بهوسیله «YouGov»، شرکت اطلاعات و افکار عمومی محلی انجام شده، دادههای 3،196 شرکت در 21 کشور از جمله ایالات متحده، چین و آلمان را جمعآوری کرده است. نظرسنجی نشان میدهد که سنگاپور با افزایش 59 درصدی در تعداد سازمانهایی که بیش از نیمی از کارکنان آنها نسبت به قبل از همهگیری دورکار شدهاند، بیشترین آمار تغییر را در آسیا و اقیانوسیه دارد. این افزایش پس از انگلستان دومین در سطح جهانی است که نشان دهنده اتصال افراد بیشتری از خارج از دفاتر سنتی به شبکه شرکتی خود است.
در نتیجه این تغییر، 58 درصد شرکتها اظهار داشتند که حفظ کنترل دستگاهها و سیاستهای امنیتی به عنوان مهمترین چالش امنیت سایبری محسوب میشود. اطمینان از دسترسی ایمن، به عنوان توانایی تأیید هویت کارگر بدون در نظر گرفتن مکان و زمان ورود او به شبکه، به عنوان دومین چالش بزرگ از سوی 56 درصد شرکتها ذکر شده است.
چالشهای دیگر شامل عدم آگاهی کارمندان از پروتکلهای امنیت سایبری و سازگار شدن با تغییر فرهنگ شرکت بود. محلهای کار ترکیبی، جایی که کارمندان بین دورکاری و کار حضوری جابهجا میشوند، محبوبیت بیشتری دارد. 40 درصد سازمانها معتقدند که بیش از نیمی از کارمندان آنها حتی پس از کنترل همهگیری به صورت دورکار به کار خود ادامه میدهند. فقط 18 درصد سازمانها قبل از شیوع کووید-19 این ترتیب را داشتهاند.
با توجه به اینکه شرکتهای بیشتری خود را برای انجام کارهای انعطافپذیرتر آماده میکنند، 89 درصد گفتند که امنیت سایبری مهمترین اولویت شرکت آنها است. حدود 3 از هر 4 شرکت (76 درصد) قصد دارند سرمایهگذاری خود را در سیاستهای امنیت سایبری برای حمایت از دورکاری افزایش دهند.