دورکاری، بنزینی بر آتش حملات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شرکت بینالمللی FSB که در زمینه سیستمهای مالی فعال است در جدیدترین گزارش خود گفت، با توجه به دورکاری کارمندان، شرکتهای مالی باید سیستمهای دفاعی خود را در برابر حملات سایبری تقویت کنند.
این شرکت که قوانین مالی کشورهای گروه 20 را تنظیم میکند گفت، دورکاریهای ناشی از ویروس کرونا بسترهای جدیدی را برای حملات سایبری باز کرده است. انتظار میرود دورکاری بهنوعی در صنعت خدمات مالی و سایر بخشها باقی بماند.
شرکت یادشده در گزارشی به وزرای گروه 20 و بانکهای مرکزی گفت:
اکثر مشاغل در چهارچوبهای سایبری خود یک سناریوی جهانی که در آن دورکاری گسترشیافته و در پی آن سوءاستفاده هکرها از این وضعیت نیز افزایش یابد را پیشبینی نکرده بودند.
این گزارش به اولین تأثیراتی که همهگیری بر ثبات مالی داشت اشاره دارد.
شرکت بینالمللی FSB در این گزارش گفت، ویروس کرونا اولین آزمایش برای قوانین سختگیرانِ مالی بود که پس از بحران سال 2008 به وجود آمد.
محدودیتهای کرونایی رو به کاهش است اما شرکتهای مالی به کارمندان خود گفتهاند مجاز هستند برای همیشه چند روز از هفته را دورکار و بقیه هفته را بهصورت حضوری کار کنند.
این شرکت مالی خاطرنشان کرد، فعالیتهای سایبری مخرب مانند فیشینگ، بدافزارها و باج افزارها از 5 هزار مورد در هفته در فوریه 2020 به بیش از 200 هزار مورد در هفته در اواخر آوریل 2021 رسیدهاند.
شرکت FSB میگوید مؤسسات مالی عموماً مقاومت کردهاند اما ممکن است لازم باشد در فرآیندهای مدیریت ریسک سایبری، گزارش حوادث سایبری، فعالیتهای واکنشی و بازیابی و همچنین مدیریت ارائهدهندگان خدمات شخص ثالث مانند خدمات ابری اصلاحاتی را در نظر بگیرند.
شرکت FSB که از ناظران و بانکهای مرکزی از مراکز مالی پیشرو تشکیلشده به ریاست راندل کوارلز Randal Quarles
در ماه اکتبر یک گزارش نهایی از اقدامات بعدی خود منتشر خواهد کرد.
این شرکت پیشازاین توصیههایی برای تقویت پایداری سرمایهگذاری در بازار پول ارائه داده بود، بازاری که از سال گذشته دچار آسیب شده است.