دنیای بی انتهای هک خودروها
به گزارش واحد هک و نفوذ سایبربان، حملات هکری چند وقت پیش بر روی برخی خودروها نظیر خودروی جیپ و یا انتشار خبر آسیبپذیری خودروهای فولکس واگن، سبب شد تا کارشناسان بفهمند که هکرها میتوانند از شکاف موجود بین سامانه متصل به شبکه تلفن همراه موجود در خودروها و بخش کنترل قطعات مکانیکی خودرو استفاده کرده و به آن نفوذ کنند. سامانههای متصل به شبکه تلفن همراه برای اهدافی نظیر سرگرمی، اطلاعرسانی و یا خدماتی نظیر جهتیابی مورداستفاده قرار میگیرد.
اما به تازگی گروهی از محققین حوزه امنیت سایبری، فناوری جدیدی را معرفی کردند که از طریق آن میتوان از شیوه آسانتری خودروها را هک کرد. قطعات کنترل بخش مکانیکی خودرو که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند، راه جدیدی را برای نفوذ هکرها بازکردهاند.
در کنفرانسی که به تازگی در شهر سن دیه گوی ایالت کالیفرنیای آمریکا برگزار شده است، گروهی از محققین دانشگاه کالیفرنیا به معرفی فناوری هک وایرلس خودروها از طریق قطعات صنعتی موجود در خودرو پرداختند. در برخی از خودروها یک قطعه 2 اینچ مربعی وجود دارد که بر روی داشبود خودروهای سواری و یا کامیونها قرار میگیرد. این قطعه توسط شرکتهای بیمه و یا شرکتهای حمل و نقل برای نظارت بر موقعیت خودروها، سرعت آنها و یا میزان بهرهوری آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
محققان در این کنفرانس با انجام آزمایشی بر روی یک دستگاه خودروی شورلت کوروت نشان دادند که به راحتی و با استفاده از ارسال یک پیامک به این دستگاه که به صورت ماهرانهای طراحی شده است، میتوانند کنترل بخشهای مکانیکی خودرو را در اختیار بگیرند. هکرها میتوانند از این طریق شبکه داخلی که مسئول کنترل بخشهای مکانیکی خودرو است را در اختیار گرفته و به کمک آن برف پاککنها و یا سیستم ترمز خودرو را از کار بیندازند.
در این آزمایش که بر روی یک دستگاه کوروت مدل 2013 انجام شده است، هکرها توانستند با استفاده از روشی که توضیح داده شد، علاوه بر از کار انداختن برف پاککن خودرو و تعدادی قطعات دیگر، سیستم ترمز خودرو را در ابتدا فعال کرده و سپس از کار بیندازند. این محققان در ادامه ادعا کردند که علاوه بر هک این نوع از شورلت، آنها قابلیت دستیابی به سیستم کنترلی هر نوع خودروی دیگر را دارند که مجهز به این فناوری باشد.
برخی از شرکتهای بیمه نظیر شرکت بیمه Metromile در آمریکا، اخیراً با نصب دستگاههایی برای نظارت بر عملکرد خودروها قصد دارند تا در مواقع لزوم نظیر تصادفات یا سرقت خودرو به بررسی علت حادثه بپردازند. لازم به ذکر است که این دستگاهها قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. با وجود اینکه شرکت سازنده قطعات مذکور ادعا کرده است که این آسیبپذیری را برطرف کرده، اما محققین میگویند که این ادعای آنها تا واقعیت فاصله زیادی دارد.