دستیابی به قدرت ما فوق شنوایی با استفاده از فناوری جدید فیسبوک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ آیا تا به حال این موقعیت برای شما پیش آمده است که برای پرسیدن سوال از شخصی در یک رستوران شلوغ و بزرگ دچار تردید شوید و با خود فکر کنید که صدای من را نمی شنود؟ و پس از آن از او بخواهید که جواب خود را برای مرتبه سوم تکرار کند؟
محققان شرکت فیسبوک در حال کار بر روی این مشکل و پیدا کردن راه حلی مناسب برای آن می باشند.
آزمایشگاه تحقیقاتی شرکت فیسبوک فناوری را طراحی کرده است که این امکان را به شما می دهد تا بر روی شخص مورد نظر خود زوم کنید و صدای مربوط به آن شخص را نسبت به دیگر صدا ها بلند تر و دیگر صدا های مزاحم محیط اطراف را کم تر کنید تا بتوانید یه وضوح با آن فرد ارتباط برقرار کنید.
گروه تحقیقاتی فیسبوک این فناوری را ابرقدرت ادراکی می نامد. این تکنولوژی از یک مانیتور در داخل گوش و یک دستگاه دنبال کننده و ردیاب حرکات چشم استفاده می کند که قبل از بلند کردن صدای شخص مورد نظر، آن فرد را پیدا و انتخاب می کند.
این گروه تحقیقاتی امیدوار است تا بتواند این فناوری را در عینک های واقعیت افزوده پیاده کند و قابلیت های شنوایی و محیط بصری را در یک پلتفرم با هم ترکیب کند. در این صورت کاربران مجبور نخواهند بود از دو وسیله استفاده کنند.
به عنوان مثال این فناوری می تواند با LiveMaps فیسبوک ترکیب شود و نقشه ای مجازی از اشیاء فیزیکی و صدا های اطراف کاربر بدهد.
به عنوان مثالی دیگر، کاربر با عینک های واقعیت افزوده مجهز به این فناوری وارد یک رستوران می شود. این عینک با استفاده از هوش مصنوعی مفهوم سازی شده همه صدا های موجود در محیط اعم از صدای کولر، مکالمه مردم، ظرف ها و قاشق چنگال ها را تشخیص می دهد و سپس همراه با تقویت صدای فرد مورد نظر شما دیگر صدا های مزاحم را ضعیف می کند.
این شرکت برنامه دارد با استفاده از این فناوری ها به بیماران شنوایی نیز کمک کند.
این گروه همچنین پیشرفت هایی را در زمینه فناوری منتشر کرده است که می تواند این امکان را به شما بدهد تا خود را در مکان فرد شنونده حس کنید.
اما این فناوری می تواند مغز شما را گول بزند و شما را در تشخیص میان صدا های اتاق شما و فرد شنونده دچار مشکل کند.