دستگیری مظنون اصلی عملیات جرایم سایبری OPERA1ER در آفریقا
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، به گفته اینترپل، این مظنون که نامش فاش نشده است، در اوایل ژوئن در ساحل عاج دستگیر شده است.
مقامات می گویند که OPERA1ER در بیش از 30 حمله در 15 کشور آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین بین 11 میلیون دلار تا 30 میلیون دلار از سال 2018 تا کنون، سرقت کرده است.
این دستگیری به دنبال گزارشی در نوامبر توسط شرکت امنیت سایبری گروپ-آی بی (Group-IB) در مورد حملات این گروه به مؤسسات مالی و خدمات بانکداری تلفن همراه با بدافزار، کمپینهای فیشینگ و کلاهبرداریهای مرتبط با ایمیل تجاری (BEC) صورت گرفته است.
شرکت سیمانتک (Symantec) نیز در ماه ژانویه تحقیقات مشابهی را دنبال کرده و گروه بلوباتل (Bluebottle) را برچسب گذاری می کند.
اینترپل می گوید که نام مستعار دیگر OPERA1ER شامل NX$M$، گروه دسکتاپ (DESKTOP Group) و کامن ریون (Common Raven) است.
این تحقیقات با عنوان عملیات نروون (Nervone) شامل چندین طرف از جمله پلیس آفریقا (Afripol)، گروه-آی بی و سازمان اطلاعات و ردیابی های فناوری ساحل عاج (DITT) بوده است.
اینترپل همچنین می گوید:
اطلاعات بیشتری توسط بخش تحقیقات جنایی سرویس مخفی ایالات متحده و محققان امنیت سایبری شرکت بوز آلن همیلتون (Booz Allen Hamilton DarkLabs) ارائه شده است که تعدادی از سرنخ ها را تأیید می کند.
انجام عملیات علیه گروههای جرایم سایبری غرب آفریقا شامل دستگیری کلاهبرداران مظنون سیلورتریر در سال 2022، به دنبال مجموعهای از کیفرخواستها در دادگاههای ایالات متحده و محکومیتهای اخیر در کلاهبرداری مربوط به حدود یک دهه قبل است.
اینفلوئنسر نیجریه ای رامون عباس نیز در ماه نوامبر به دلیل کلاهبرداری آنلاین به بیش از یک دهه زندان محکوم شده است.
دیمیتری ولکوف، مدیر عامل گروه-آی بی در یک خبر اعلام کرده است:
انجام هر اقدامی برای تحقیق در مورد یک عامل تهدید پیچیده مانند OPERA1ER، که اطلاعات میلیون ها نفر را از شرکت های خدمات مالی و ارائه دهندگان مخابرات در سراسر جهان می دزدد، نیازمند تلاش بسیار هماهنگ بین بخش های دولتی و بخش خصوصی است.