دستگاه اکسیژن سنج انگشتی در آستانه صادرات/ معرفی کشورهای مقصد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ محسن صدری رئیس هیئتمدیره شرکت دانشبنیان تولیدکننده پالس اکسیمتر انگشتی اظهار کرد: ۱۰ سال است که این شرکت فعالیت میکند که در این مدت هفت محصول دانشبنیان «های تک» به تولید رسانده است.
وی بابیان اینکه در سال ۹۵ مقارن با دانشبنیان شدن این شرکت سه محصول در سبد تجهیزات پزشکی قرار گرفت که به بازار عرضه شدند، بیان کرد: یکی از پرتیراژ ترین محصولاتی که در این شرکت به تولید میرسد، پالس اکسیمتر در راستای اندازهگیری اکسیژن خون است.
وی بابیان اینکه پالس اکسیمتری که در این شرکت به تولید میرسد از نوع پالس اکسیمتر انگشتی است، بیان کرد: پیش از شیوع کرونا پالس اکسیمتر این شرکت به بازار واردشده بود.
صدری با تأکید بر اینکه کشور در شرایط عادی به ۵۰-۶۰ هزار پالس اکسیمتر نیاز دارد، بیان کرد: قطعاً در این شرایط بحرانی این نیاز دوتا سه برابر شده است.
وی بابیان اینکه شرکت ما تنها تولیدکننده پالس اکسیمتر انگشتی است که اکنون در این شرایط وارد عرصه رفع نیاز بیمارستانها، مراکز درمانی و مصارف خانگی شده است، بیان کرد: ما درصدد برآمدهایم که تولیدات خود را در این شرایط افزایش دهیم تا کمتر نیاز به واردات صورت بگیرد.
رئیس هیئتمدیره شرکت دانشبنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی خاطرنشان کرد: ما هم با توجه به اینکه بازار تجهیزات پزشکی داخلی را هدف قرار دادهایم تا نیاز به واردات نداشته باشیم تولیدات خود را افزایش دادیم بهطوریکه در ماه ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه پالس اکسیمتر انگشتی را تولید میکنیم. این افزایش ظرفیت تا دو ماه آینده به ۱۰ هزار دستگاه در ماه میرسد.
وی افزود: ما در سال ۹۸ تولید پالس اکسیمتر را آغاز کردیم و حدود یک سال قبل از آن تستهای بالینی در حال انجام بود ازاینرو توانستیم دانش فنی دستگاه را به دست بیاوریم و اکنون در زنجیره تأمین محصولات مرتبط با کرونا باشیم.
صدری با اشاره به قیمت دستگاه نسبت به نمونههای خارجی گفت: این دستگاهی که طراحی کردهایم نسبت به نمونههای خارجی از قیمت پایینی برخوردار است بهطوریکه حتی از نمونه چینی هم ارزانتر و از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: معمولاً نمونههای آلمانی سه چهار برابر از نمونههای ما گرانتر هستند ازاینرو استفاده از این دستگاه میتواند خیلی بهصرفه باشد.
به گفته وی، البته که وزارت بهداشت قراردادی مبنی بر تأمین دستگاه با این شرکت منعقد نکرده ولی محصولات تولیدی ما در بازار موجود است که بیمارستانها، مراکز درمانی و افراد میتوانند آن را باقیمت پایین تهیه کنند.
رئیس هیئتمدیره شرکت دانشبنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی ادامه داد: ممکن است بهزودی هیئتامنای ارزی با این شرکت برای تأمین دستگاه وارد قرارداد شوند تا بخشی از نیاز کشور و وزارت بهداشت را مرتفع کنیم.
برنامهریزی برای صادرات پالس اکسیمتر انگشتی
وی با تأکید بر اینکه ما همواره به تأمین نیاز در کشور اکتفا نمیکنیم و به فکر توسعه محصولات خود در بازارهای کشورهای دیگر هستیم، بیان کرد: ازاینرو بازاریابی بینالمللی را شروع کردیم تا سه الی چهار ماه آینده نتیجه آن محقق میشود.
صدری با اشاره به کشورهایی که میتوانند مقصد صادراتی این محصول باشند، گفت: کشورهای همسایه، عراق، حوزه خلیجفارس، امارات، کویت، قطر، ارمنستان، آذربایجان ازجمله کشورهایی هستند که کارهای اولیه را برای صادرات انجام دادهاند.
وی افزود: به این کشورها نمونههایی از دستگاه ارسالشده که منتظر مجوز از آن کشورها هستیم تا صادرات در مقیاس بزرگ را انجام دهیم.
به گفته صدری، درصدد هستیم مجوزهای CE را دریافت کنیم تا بتوانیم بهراحتی و بدون معطلی صادرات داشته باشیم.
رئیس هیئتمدیره شرکت دانشبنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی بابیان اینکه معاونت علمی و فناوری در امور بروکراسی اداری از این شرکت حمایت کرده است، بیان کرد: این حمایتها باعث شد که به تولید انبوه برسیم.
مقایسه اپلیکیشنها با دستگاه پالس اکسیمتر
وی در پاسخ به اینکه آیا اپلیکیشنها که اکسیژن خون را اندازهگیری میکنند در برابر دستگاه پالس اکسیمتر دقت کافی دارند یا خیر، بیان کرد: این اپلیکیشنها دقت پایینی دارند و در اندازهگیری خطادارند در اصل استاندارد این محصول با دقت زیر ۴ درصد است و با این دقت اکسیژن خون را گزارش میدهند.