about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

کانادا دستور حذف تجهیزات 5G هوآوی و زدتی‌ئی (ZTE) را تا سال 2024 از این کشور صادر کرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دولت کانادا اعلام کرد که هوآوی (Huawei) و زدتی‌ئی (ZTE)، شرکت‌های غول فناوری چینی، دیگر در شبکه‌های 5G این کشور استفاده نخواهند شد. این بیانیه نگرانی‌های امنیت ملی را در بیانیه‌ای مورد تأکید قرار داد و بیان کرد که تأمین‌کنندگان ممکن است مجبور شوند از دستورات فراقانونی دولت‌های خارجی به روش‌هایی که در تضاد با قوانین کانادا باشد یا به منافع کانادا آسیب بزند، پیروی کنند.

تا ماه سپتامبر سال جاری، شرکت‌های مخابراتی نمی‌توانند تجهیزات جدید 4G یا 5G را از کسب‌وکارها خریداری کنند و باید تمام تجهیزات 5G با برند هوآوی و زدتی‌ئی را تا 28 ژوئن 2024 از شبکه‌های خود حذف کنند. دولت کانادا در بیانیهای تأکید کرد :

«تا پایان سال 2027، تمام تجهیزات شبکه 4G باید برچیده شوند. دولت بر افزایش حداکثری مزایای اجتماعی و اقتصادی 5G و دسترسی جهانی به خدمات مخابراتی تأکید دارد.»

با این مرحله، کانادا به آخرین عضو اتحاد اطلاعاتی جاسوسی 5 چشم (Five Eyes) تبدیل می‌شود که محدودیت‌هایی را بر تجهیزات هوآوی و زدتی‌ئی در شبکه‌های ارتباطی خود اعمال می‌کند. شرکت‌های مخابراتی ایالات متحده میلیاردها دلار برای حذف و جایگزینی تجهیزات هوآوی از شبکه‌های خود هزینه می‌کنند، در حالیکه بریتانیا تجهیزات این غول فناوری چینی را در سال 2020 ممنوع و تا سال 2027 حذف آن را ملزم کرد. به دلایل امنیت ملی، استرالیا و نیوزلند به طور مشابه استفاده از فناوری شرکت را محدود کرده‌اند.

هوآوی این ادعا را تکذیب و اعلام کرد که این ادعا براساس خوانش نادرست قانون چین است

سفارت چین در کانادا در بیانیه‌ای در واکنش به ممنوعیت استفاده از تجهیزات شرکت‌های فناوری چینی در کانادا گفت که پکن به طور جامع و جدی این حادثه را ارزیابی خواهد کرد و تمام اقدامات لازم را برای حفظ حقوق و منافع مشروع شرکت‌های چینی انجام خواهد داد.

علیخان وِلشی (Alykhan Velshi)، معاون هوآوی در کانادا این سیاست را یک تصمیم سیاسی ناگوار عنوان کرد که هیچ ارتباطی با امنیت سایبری یا هیچ یک از فناوری‌های مورد بحث ندارد.

بلومبرگ نیز در این خصوص گزارش داد که کانادا 3 سال طول کشید تا تصمیم بگیرد که آیا تجهیزات هوآوی و زدتی‌ئی را در شبکه‌های مخابراتی خود مستقر کند یا نه، دوره‌ای که همزمان با بدتر شدن روابط بین 2 کشور همراه بود. مِنگ وانژو (Meng Wanzhou)، مدیر مالی هوآوی، در ماه دسامبر سال 2018 به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا در کانادا بازداشت شد. چند روز بعد چین 2 شهروند کانادایی را همراه با مایکل اسپاور (Michael Spavor)، دیپلمات سابق و کارآفرین مایکل کوریگ (Michael Kovrig) بازداشت کرد. کانادایی‌ها پس از اینکه ایالات متحده به توافق تعویق‌افتاده‌ای با مِنگ دست یافت که به او اجازه می‌داد سال گذشته به چین بازگردد، آزاد شدند.

سیاستمداران اپوزیسیون از تأخیر دولت کانادا انتقاد کردند. راکل دانچو (Raquel Dancho)، نماینده محافظه‌کار کانادایی در بیانیه‌ای که از سوی تورنتو سان گزارش شده است، گفت :

«در سال‌های تأخیر، شرکت‌های مخابراتی کانادا صدها میلیون دلار تجهیزات هوآوی خریداری کردند که اکنون باید با هزینه‌های هنگفتی از شبکه‌هایشان حذف شوند.»

اما بلومبرگ اعلام کرد که شرکت‌هایی مانند «BCE» و «Telus» قبلاً به دلیل ترس از ممنوعیت احتمالی، استفاده از تجهیزات هوآوی را کاهش داده‌اند.

منبع:

تازه ترین ها
معرفی
1403/12/07 - 07:38- آسیا

معرفی سیستم پیشرفته جدید شرکت اسرائیلی البیت

شرکت اسرائیلی سیستم‌های البیت از یک سیستم‌عامل پیشرفته برای پلتفرم‌های بدون سرنشین رونمایی کرد.

تقویت
1403/12/07 - 07:36- هوش مصنوعي

تقویت همکاری‌های فناوری و هوش مصنوعی در عربستان

وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات عربستان مذاکراتی در سطح بالا برای تقویت همکاری‌های هوش مصنوعی، فناوری و فضایی انجام داد.

گسترش
1403/12/07 - 07:34- آسیا

گسترش روابط هند و مالزی در حوزه امنیت سایبری و هوش مصنوعی

به گفته کارشناسان، هند و مالزی روابط دفاعی خود را گسترش دادند و بر هوش مصنوعی و امنیت سایبری تمرکز کردند.