دسترسی کامل روستاها به پهن باند تا پایان امسال محقق میشود
سجاد بنابی، نائب رئیس هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به اینکه زیرساخت ارتباطی، بستری برای جهش تولید است، گفت:حاصل تلاقی صنعت ICT با سایر صنایع در حوزه توسعه و تولید محصول، تولید کالای غیر دیجیتال با استفاده از فرآیندها و ابزار دیجیتال است. از اثرات تحول دیجیتال بر تولید محصول در سایر صنایع میتوان به بهبود کارایی زنجیره تأمین بهواسطه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، استفاده از اینترنت اشیا برای اخذ دادههای تجربه کاربری مشتریان، تقویت طراحی محصول با کمک رباتها و همچنین بازسازی، بازتعریف و گسترش فرایندهای کسبوکار تولیدکنندگان اشاره کرد.
وی افزود: ازآنجاییکه با شروع سال ٩٩ و سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب، «جهش تولید» راهبرد کلان امسال کشور تعیینشده به نظر میرسد تحقق رشد نمایی در تابع تولید در کشور، نیازمند تحول در رویکردها و برنامههای پیشین است که در این رابطه با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، حیات یک ملّت وابسته به تقویت مؤلفههای قدرت بوده و «قوت در فضای مجازی» بهعنوان یکی از مؤلفههای قدرت، حیاتی محسوب میشود.
بنابی تصریح کرد: جهش تولید، بدون تغییر خطمشی اقتصادی کشور از اقتصاد مبتنی بر منابع سرزمینی (فیزیکی) به اقتصاد دیجیتالی، قوت بخشیدن به فضای مجازی و بهرهگیری حداکثری از توان فضای مجازی در حوزه توسعه محصول، تولید ناب و فرآیندهای مرتبط با آن بهسختی و با نقصان عینیت خواهد یافت چراکه در عصر حاضر، میان تحول دیجیتال و جهش تولید همبستگی ذاتی وجود دارد.
نائب رئیس هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اضافه کرد: اقتصاد دیجیتال، «انجام فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)» تعریف میشود که در این اقتصادِ نو، شبکهسازی دیجیتالی و توسعه زیرساختهای ارتباطی، بستری جهانی فراهم میآورد که در آن افراد، نهادها و بنگاهها به تعامل با یکدیگر، برقراری ارتباط، انجام فعالیتهای اقتصادی، همکاری و تبادل اطلاعات میپردازند.
وی ادامه داد: فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از طرفی ستانده حاصل از صنایع تولیدکننده ICT بوده و از طرف دیگر نهادهی مورداستفاده در صنایع استفادهکننده از ICT همچون کشاورزی، انرژی، آموزش و غیره است.
بنابی خاطرنشان کرد: حاصل تلاقی صنعت ICT با سایر صنایع در حوزه توسعه و تولید محصول، تولید کالای غیر دیجیتال با استفاده از فرآیندها و ابزار دیجیتال است. از اثرات تحول دیجیتال بر تولید محصول در سایر صنایع میتوان به بهبود کارایی زنجیره تأمین بهواسطه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، استفاده از اینترنت اشیا برای اخذ دادههای تجربه کاربری مشتریان، تقویت طراحی محصول با کمک رباتها و همچنین بازسازی، بازتعریف و گسترش فرایندهای کسبوکار تولیدکنندگان اشاره کرد.
وی افزود: صنعت ICT ضمن ایفای نقش پیشران در تحول دیجیتال و شتاب دهی به تولید در سایر صنایع، عامل ایجاد کسبوکارهای دیجیتال و تولید محصول دیجیتال نیز محسوب میشود. به همین منظور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سند طرح کلان شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی و سند ملی تحول دیجیتال کشور را در دستور کار خود قرارداده است؛ همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت، بهعنوان کلیدیترین بازیگر نقشآفرین در توسعه زیرساخت ارتباطی شبکه ملی اطلاعات کشور، ایفای نقش میکند.
نائب رئیس هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت به تشریح مهمترین اهداف و برنامههای این شرکت همسو با راهبرد کلان «جهش تولید» پرداخت و گفت: توسعه دسترسی به پهنباند با رویکرد آمایش سرزمینی و تسریع در تحقق عدالت در دسترسی کامل روستاها به پهنباند تا پایان امسال، همنواسازی گسترش زیرساخت ارتباطی شبکهی Backbone کشور همگام با پیادهسازی فناوریهای G5، VDSL و FTTH توسط سایر بازیگران لایه زیرساخت ارتباطی شبکه ملی اطلاعات (لایه دسترسی) ازجمله این اهداف است البته توسعه مراکز تبادل ترافیک داده (IXP) در سطح کشور و راهاندازی مراکز داده اصلی و اقماری شبکهی ملی اطلاعات بهمنظور جهش در تولید خدمات پایه و محتوای بومی در ارائهی خدمات، پیامرسانها و شبکههای اجتماعی بومی نیز در برنامههای این شرکت قرارداد.
وی ادامه داد: موضوعاتی مانند افزایش کیفیت تجربهی مشتریان از سرویسهای زیرساختی با نوسازی و بهسازی تجهیزات زیرساخت ارتباطی ، التزام به بهرهگیری از توان تولید محصولات و خدمات داخلی مرتبط با زیرساخت ارتباطی و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ، ایجاد بستر مناسب برای تأمین ارتباطات بینالمللی از خاک ایران به سایر کشورها بهعنوان بخشی از صادرات خدمات و محصولات فضای مجازی ، تداوم سیاست حمایت از تولید محتوا و خدمات بومی ، کمک به توزیع محتوای داخلی در سطح کشور باهدف افزایش کیفیت دسترسی کاربران به محتوای داخلی با ارائهی مشوقهای فنی و مالی به تولیدکنندگان محتوای بومی و تسهیل سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزهی زیرساختهای ارتباطی باهدف حمایت از سرمایهی ایرانی از دیگر اهداف و برنامههای شرکت ارتباطات زیرساخت است.
بنابی در پایان گفت: ازآنجاکه پیادهسازی این اقدامات با همراهی و همنوایی سایر بازیگران بخش و قوا و دستگاههای کشور امکانپذیر است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دست همکاری بهسوی همهی دلسوزان کشور دراز میکند تا با یاری خدا بتوانیم شاهد تحقق هدف ایران قوی و آیندهی روشن باشیم.