دسترسی روستاییان به شبکه ملی اطلاعات
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ محمود خسروی در دومین همایش ملی توسعه خدمات الزامی ICT در مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته، بر لزوم ایجاد امکانات در مناطق روستایی تأکید کرد و اظهار داشت: ارائه خدمات ارتباطی به روستائیان میتواند سبب شکوفایی استعدادها در این مناطق شود.
وی با بیان اینکه کاهش جمعیت مولد روستایی که بهجای تولید به سمت مصرف گرایش پیداکردهاند برای کشوری که ۲۸ درصد جمعیت آن در روستاها بسر میبرند شایسته نیست، اظهار داشت: خدمات عمومی اجباری فاوا (USO) در مناطقی اجرایی میشود که به دلیل عدم صرفه اقتصادی، بخش خصوصی تمایلی به حضور در این مناطق ندارد و دولت برای ایجاد خدمات در این مناطق، ساماندهی انجام داده است. در این راستا آییننامه اجرای USO توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعریفشده است.
مشاور وزیر ارتباطات در امور توسعه خدمات روستایی ادامه داد: در خصوص خدمات USO اسناد بالادستی بسیاری در کشور داریم و لازم است با جدیت نسبت به خدمترسانی به این مناطق گام برداریم.
وی با اشاره به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات خاطرنشان کرد: در بستر این شبکه دسترسی به خدمات الکترونیک تسهیل شده و اهمیت خدمترسانی به روستاها و توسعه اینترنت پهن باند در این مناطق بیشتر احساس میشود. اجرای این طرح از محل اعتبارات بودجهای USO صورت گرفته است.
خسروی گفت: امروزه بحث رساندن خط ارتباطی به روستاها دیگر در USO مطرح نیست و توسعه زیرساختهای دسترسی به پهن باند در روستاها جهت دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات ارائهشده در بستر آن جزء بحثهای اصلی به شمار میرود.
وی از برنامهریزی جهت دسترسی روستاهای بالا ۱۵ خانوار به پهن باند خبر داد و افزود: ایجاد زیرساخت پهن باند برای دسترسی به اینترنت ۲۰ مگابیت بر ثانیه برای روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار، توسعه خدمات عمومی و پایه شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت، توسعه و تأمین زیرساختهای پستی و دفاتر ICT روستایی و ارائه خدمات الکترونیک به عشایر کشور ازجمله برنامههای آینده ما به شمار میرود.
خسروی از همکاری پژوهشگاه ICT جهت پروژههای ارائه خدمات آموزشی به روستائیان، سلامت الکترونیک و ایجاد پایگاه ژنوم انسانی و گیاهی خبر داد و گفت: در این خصوص ۳ روستا بهعنوان پایلوت انتخاب خواهند شد.