دسترسی ترامپ به سامانه هشدار اضطراری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «mashable»؛ سازمان مدیریت بحران فدرال آمریکا یا فما (FEMA) در حال آزمایش سامانه ای است که به رییس جمهور این کشور اجازه می دهد به صورت مستقیم روی تلفن همراه شهروندان پیام خطر ارسال کند.
فما در تاریخ 20 سپتامبر 2018، 2 پیام اخطار را برای تلفن های همراه شهروندان سراسر آمریکا ارسال می کند. هر دوی این پیام ها به منظور آزمایش سامانه ی هشدار و اخطار یکپارچه ی عمومی (IPAWS) فرستاده می شوند. این هشدارها در بستر «سیستم هشدار اضطراری» (Emergency Alert System) و «اخطار اضطراری بی سیم» (Wireless Emergency Alert) منتقل خواهند شد که مجموعه ای از سامانه ی بالا هستند.
دستاورد بالا و آزمایش آن جدید نیست؛ اما اولین دفعه ای است که در سطح منطقه ای مورد آزمایش قرار می گیرند. برای مثال زمانی که تلفن همراه فردی به علت یک هشدار محلی صدا تولید می کند، از سیستم هشدار اضطراری بهره گرفته شده است. بر اساس توضیحات کمیسیون ارتباطات فدرال، از طریق این سیستم امکان ردیابی مردم وجود ندارد؛ اما از آنجایی که بسیاری از اپراتورها در آن عضو بوده و به عنوان بخشی از سیستم اعلام هشدار به حساب می آیند، کاربران احتمالاً پیام های اعلام خطر را دریافت می کنند.
سیستم هشدار اضطراری در گذشته 3 مرتبه آزمایش شده است که 2 دفعه ی آن در زمان اوباما و یک نوبت در زمان ترامپ بود.
ویژگی یاد شده به رییس جمهور آمریکا اجازه می دهد در مواقع اضطراری مانند حوادث طبیعی و حملات تروریستی، مستقیماً با شهروندان ارتباط برقرار کند. این مسئله بیان می کند ترامپ می تواند بدون واسطه به ابزارهای کاربران پیام هشدار ارسال کند.
عده ای از تحلیلگران نسبت به احتمال سو استفاده از ویژگی مورد بحث اعلام نگرانی می کنند؛ اما ارائه دهندگان آن ادعا می کنند، راه کارهایی را ایجاد کرده اند که جلوی سو استفاده از این سامانه را توسط روسای جمهور آمریکا می گیرد.
بر اساس ادعاهای مطرح شده، اول از همه رییس جمهور تنها فردی نیست که به قابلیت مذکور دسترسی دارد. صدها سازمان آمریکایی هم اکنون از این ویژگی برای ارسال هشدار استفاده می کنند. به علاوه بستری که امکان ارسال مستقیم پیام را به رییس جمهور می دهد یک سال پیش از شروع دوره ی ترامپ به بهره برداری رسید؛ بنابراین نمی توان آن را اقدام سلطه جویانه از سوی ترامپ در نظر گرفت.
به علاوه فرآیند ارسال یک پیام هشدار بسیار پیچیده تر از شیوه ی مورد علاقه ی ترامپ برای انتشار یک توییت است. این افدام از چندین لایه تشکیل شده است و رییس جمهور فردی نیست که پیام را تایپ کرده آن را ارسال می کند. این اقدامات به منظور جلوگیری از رویدادن مجدد حوادثی مشابه با هشدار اشتباه هاوایی صورت می گیرند.
همچنین بر اساس قوانین سامانه ی هشدار و اخطار یکپارچه ی عمومی که در سال 2015 منتشر شده است، رییس جمهور آمریکا نمی تواند از این سامانه به مانند یک حساب کاربری توییتر شخصی استفاده کند. در بخشی از متن این قانون نوشته شده است، نباید از سیستم مذکور پیام غیر مرتبط با شرایط اضطراری برای مردم فرستاده شود؛ بنابراین اگر ترامپ بخواهد دست به اقدام یاد شده بزند، قانون را نقض کرده است.