در خواست وضع قوانین مهار آزار و اذیت سایبری در مالزی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، از دولت مالزی خواسته شده تا فوراً قوانینی را برای مقابله با حوادث زورگویی سایبری در این کشور وضع کند.
به دنبال خودکشی اخیر یک تیک تاکر (TikToker) محبوب از سوبانگ جایا (Subang Jaya)، Parti Bangsa مالزی (PBM) گفت که فاجعه مربوط به این فرد، یادآوری واضحی برای از بین بردن تهدید سایبری و نیاز به چنین قوانینی است.
این حزب اعلام کرد که براساس گزارش یونیسف، مالزی در سال 2020 رتبه دوم را در قاره آسیا از نظر آزار و اذیت سایبری در بین جوانان کسب کرده است.
کمیسیون ارتباطات و چند رسانهای مالزی (MCMC) حدود 6598 شکایت عمومی در رابطه با آزار و اذیت آنلاین از سال 2020 تا ژوئیه 2021 دریافت کرد.
منیره ابوبکر (Muniraa Abu Bakar)، رئیس بخش زنان جوان PBM اظهار داشت :
«این آمار شگفتآور است. ما معتقدیم که آنها فقط نمونه کوچکی هستند، زیرا بسیاری از موارد گزارش نشدهاند. علاوه بر تلفات جانی، بسیاری از جوانان مجبور شدند آسیبهای روانی و عاطفی ناراحتکننده را به دلیل رفتارهای بیملاحظه آنلاین تحمل کنند. دولت نباید این مشکل رو به رشد را کنار بگذارد زیرا جوانان امروز آینده ملت هستند. آنها نباید در محیطی سمی رشد کنند که در معرض آزار و اذیت آنلاین شرورانه قرار گیرند زیرا میتواند رشد شخصی آنها را مختل کند.»
وی خاطرنشان کرد که قوانین موجود مانند قانون مجازات این مشکل را نمیپوشاند؛ دولت مالزی نیاز به قانون خاصی دارد تا پیام قدرتمندی ارسال کند که آزار و اذیت سایبری قابل تحمل نیست و با عاملان آن به شدت برخورد خواهد شد.
به گفته کارشناسان، دولت میتواند از قانون حفاظت از آزار و اذیت سنگاپور (POHA) استفاده کند. این قانون که در سال 2014 تصویب شد، بهطور خاص طراحی شده تا زورگویی سایبری، تعقیب و مزاحمت آنلاین داخل و خارج از محل کار را به عنوان یک جرم مجرمانه تبدیل کند؛ به عنوان مثال، طبق این قانون، مجرمانی که عمداً باعث آزار، زنگ خطر یا ناراحتی میشوند با جریمهای تا سقف 5000 دلار سنگاپور و/یا حبس تا 6 ماه روبرو خواهند شد. این حداکثر مجازات برای متخلفان مکرر 2 برابر میشود.
منیرا گفت که علاوه بر معرفی قوانین جدید، دولت همچنین باید پلتفرمهای در دسترس قربانیان آزار و اذیت سایبری را فراهم کند تا از آنها کمک بگیرند. این موارد میتوانند به عنوان یک خط تلفن ملی اختصاصی شبانهروزی برای قلدری سایبری باشند که بهوسیله متخصصان آموزش دیده اداره میشود.
رئیس بخش زنان جوان PBM توضیح داد :
«قربانیان همچنین باید بتوانند به راحتی به مشاوران برای جلسات حضوری و آموزش آداب معاشرت آنلاین و نحوه پاسخگویی در هنگام آزار و اذیت توسط زورگویان آنلاین دسترسی داشته باشند. این گامها میتواند به کاهش شدت قلدری سایبری در کشور و به جوانان مالزیایی کمک کند تا در محیطی مساعد برای رشد شخصی خود رشد کنند.»