درمان نابینایی با ایمپلنت مغزی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ در بسیاری از مواردی که افراد بینایی خود را از دست میدهند، چشمها یا اعصاب بینایی آسیبدیده است و بخشی از مغز که وظیفه پردازش تصاویر را دارد، به طور کامل سالم است؛ بنابراین اگر بتوان راهکاری پیدا کردن که با دور زدن چشم و شبکه عصبی بینایی، تصاویر مستقیماً از یک دوربین به مغز منتقل شوند، بیماران مجدداً توانایی دیدن را به دست خواهند آورد.
پژوهشگران دانشگاه پزشکی بایلور در هوستون آمریکا به تازگی یک ایمپلنت مغزی به وجود آوردهاند که امکان شناسایی حروف را در زمان آزمایش به داوطلبان میداد. در این آزمایش 2 فرد بینا و 2 فرد نابینا شرکت داشتند. در مغز دو فرد اول ایمپلنتی به منظور کنترل و نظارت صرع کار گذاشته شده بود. همچنین روی قشر بینایی 2 فرد نابینا نیز ایمپلنت نصب شد. محققان نشان دادند در هر دو مورد میتوان به واسطه مجموعهای از تحریکهای الکتریکی، امکان تشخیص حروف را فراهم آورد.
دنیل یوشر (Daniel Yoshor)، محقق ارشد تحقیقات یاد شده گفت:
زمانی که ما به منظور انتقال پویا حروف به مغز بیماران از تحریک الکتریکی استفاده کردیم، آنها موفق شدند شکل حروف را مشاهده کرده، آنها را به درستی از هم تفکیک کنند. بیماران توصیف کردند آنها میتوانند خطوطی نورانی را مشاهده کنند که کلمات را تشکیل میدهند.
محققان همچنین شرح دادند آزمایشها نشان داد که بیماران میتوانند در هر دقیقه 86 شکل مختلف را تشخیص بدهند. این تحقیقان نشان داد که میتوان در آینده با استفاده از ایمپلنتهای مغزی دید افراد نابینا را به آنها بازگرداند. با وجود این همچنان باید تحقیقات گستردهتری به منظور به کارگیری ایمپلنتها در جهان واقعی انجام گیرد. برای مثال در قشر بینایی مغز بیش از نیم میلیارد نورون وجود دارد و الکترود مورد استفاده دانشمندان تنها بخش بسیار کوچکی از آن را تحریک میکند. به همین دلیل باید مجموعهای از الکترودهای پیچیدهتر به وجود آیند که توانایی تحریک بخش گستردهتری از مغز را دارد.