درسهای کلیدی جنگ روسیه و اوکراین برای فرماندهی فضایی ایالات متحده
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یک مقام عالیرتبه آمریکایی هفته گذشته گفت که فرماندهی فضایی ایالات متحده درسهای زیادی از جنگ روسیه و اوکراین گرفته است.
جان شاو (John Shaw)، معاون فرماندهی فضایی آمریکا، 3 درس کلیدی را در رویداد انستیتوی مطالعات هوافضا میچل (Mitchell) در مورد انرژی فضایی ذکر کرد.
اولین پیشنهاد شاو در فوریه 2022، آغاز جنگ روسیه و اوکراین، ذکر شد، در حالیکه هکرهای وابسته نیز یک حمله سایبری به یک شبکه ارتباطی ماهوارهای (ساتکام) انجام دادند.
به گفته شاو، در نتیجه حمله سایبری روسیه، قطعی قابل توجهی در مرکز و غرب اروپا رخ داد. این نقض سایبری باعث شد هزاران نفر در اروپا دسترسی به اینترنت را از دست بدهند و موانع ارتباطی شدیدی برای دفاع اوکراین ایجاد کند.
این مقام آمریکایی اظهار داشت که این حادثه یادآور این است که حوزههای سایبری و فضای تجاری چقدر به یکدیگر وابسته هستند و چقدر میتوانند در برابر نیروهای دشمن آسیبپذیر باشند.
معاون فرماندهی فضایی آمریکا گفت :
«یکی دیگر از ویژگیهای جنگ، پارازیت در شبکه ارتباطی ماهوارهای، یک تکنیک جنگ الکترونیکی، است که در ارتباط بین ماهوارهها اختلال ایجاد میکند. روسیه و اوکراین هر 2 از این تاکتیک در جنگ استفاده کردهاند. این نقض نقشی در توانایی آنها برای تأثیرگذاری بر مانور طرح سایر ماهوارهها دارد.»
سومین برداشت شاو از درگیری، مقیاس تاریخی جنگ ناوبری (NAVWAR) در درگیری بود. NAVWAR به اختلال عمدی در تواناییهای موقعیتیابی، ناوبری و زمانبندی ارتش در حوزههای فضا و فضای مجازی اشاره دارد.
شاو توضیح داد :
«آنچه اکنون در اوکراین شاهد آن هستیم، بزرگترین رویارویی NAVWAR است که تاکنون دیده شده است. روسیه تلاش میکند تا از هر چیزی که اوکراینیها میخواهند استفاده کنند، استفاده کند.»
این امر کشورها را مجبور کرده که در سیستمهای جیپیاس (GPS) خود برای انطباق با این حملات در حوزههای دیجیتالی نوظهور تجدیدنظر کنند و ایالات متحده نیز برای حمله به NAVWARهای بالقوه آماده شوند.
کوین پی چیلتون (Kevin P. Chilton)، یکی از مقامات آمریکایی، همچنین نگرانیهای مربوط به حضور چین در فضا را مطرح کرد.
چیلتون در مورد تواناییهای فضایی چین عنوان کرد :
«تأثیر بر منافع امنیت ملی ایالات متحده قابل توجه است؛ و همچنین چین تنها نیست و روسیه تهدیدی متمایز برای عملیات فضایی ایالات متحده به شمار میرود.»
کارشناسان ادعا کردند که ایالات متحده آخرین تسلیحات شیمیایی خود را نابود میکند و به تلاشهای چند دهه پایان میدهد؛ ایالات متحده یک مرکز جنگ ناوبری مشترک (JNWC) را در سال 2004 ایجاد کرد که وظیفه آن تضمین موضعیابی، ناوبری و برتری زمانبندی برای وزارت دفاع، بین سازمانها و شرکای ائتلاف بود؛ اما مقیاس بیسابقه NAVWAR در درگیری روسیه و اوکراین نشان داده که این چالشها در یک جنگ تمام عیار بین 2 ارتش مدرن چگونه به نظر میرسند.
شاو در مورد جنگ گفت :
«ما از جنگ یاد خواهیم گرفت که چگونه NAVWAR را از منظر دفاعی و تهاجمی در مقیاس انجام دهیم.»