درخواست 3 میلیون دلاری گروه هکری انانیموس سودان از خطوط هوایی اسکاندیناوی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، علیرغم اینکه این گروه در ابتدا خود را به عنوان گروه هکری با انگیزه سیاسی معرفی می کرد، به نظر می رسد که این گروه به استفاده از تاکتیک های اخاذی برای منافع مالی متوسل می شود.
روز دوشنبه، انانیموس سودان در کانال تلگرامی خود یادداشتی در مورد حمله باج افزاری منتشر کرد و مدعی شد که خطوط هوایی اسکاندیناوی و خدمات آن بیش از پنج روز است که فلج شده اند.
آنها هشدار دادند که اگر شرکت اقدامی انجام ندهد، خطر ناراحتی بیشتر مشتریان ناامید شده از این شرکت را در پی خواهد داشت.
وب سایت این شرکت در زمان انتشار این خبر، همچنان فعال است.
این شرکت به شکایات کاربران در فیس بوک پاسخ داده است و به مشکلی در وب سایت خود اذعان کرده و به مشتریان اطمینان داده است که خطوط هوایی اسکاندیناوی برای حل سریع آن مشکل دست به کار خواهند شد.
خطوط هوایی اسکاندیناوی به سوالات خبرگزاری ریکورد (The Record) پاسخی ارائه نداد.
در همین حال، انانیموس سودان همچنان به افزایش تقاضاهای خود ادامه داده و قیمت اولیه خود را از 3500 دلار به 3 میلیون دلار افزایش داده است.
هکرها در تلگرام می نویسند:
ما شما و شرکتتان را بدون وقفه مجازات خواهیم کرد، همانطور که در 120 ساعت گذشته این کار را انجام داده ایم. این برای شما بد تمام خواهد شد و ما آسیب نخواهیم دید.
انانیموس سودان برای اولین بار در ماه فوریه شروع به هدف قرار دادن خطوط هوایی اسکاندیناوی کرد و وب سایت آن را آفلاین کرد و برخی از داده های کاربران را افشا نمود.
برخی از مشتریانی که سعی در ورود به برنامه تلفن همراه خطوط هوایی اسکاندیناوی داشتند به حساب های دیگران فرستاده شدند و به اطلاعات تماس و برنامه های سفر آنها دسترسی داشتند.
این گروه سوزاندن قرآن در تظاهرات ماه ژانویه در استکهلم را عامل ایجاد انگیزه در این حملات می داند.
انانیموس سودان این حادثه را با حملات سایبری به شبکه تلویزیونی ملی سوئد، فرودگاههای آلمان، بیمارستانهای دانمارک و همچنین بانکهای اسرائیلی، وبسایتهای خبری و اخیراً یک سیستم هشدار موشکی ادامه داده است.
بر اساس گزارشی که شرکت امنیت سایبری سوئدی تروسک (Truesec) منتشر کرده است، انانیموس سودان بخشی معتبر از جنبش هکریستی انانیموس سودان نیست، اما به احتمال زیاد به عنوان بخشی از یک عملیات اطلاعاتی روسیه برای آسیب رساندن و پیچیده کردن برنامه ناتو سوئد ایجاد شده است.
تروسک خاطرنشان می کند که حساب کاربری انانیموس سودان در تلگرام دارای موقعیت کاربری روسیه است و بیشتر اهداف آن کشورهایی هستند که از اوکراین در مبارزه با روسیه حمایت می کنند.
تحقیقات دیگری از شرکت تراست ویو (Trustwave) مستقر در شیکاگو نشان می دهد که نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد انانیموس سودان زیرگروه گروه هکری کیل نت (Killnet) است که توسط دولت روسیه حمایت میشود.
گروه انانیموس سودان آشکارا خود را با این گروه مرتبط کرده است.
تراست ویو همچنین شواهدی پیدا کرده که نشان میدهد انانیموس سودان دارای انگیزه مالی است، زیرا تلاش کرده است تا دادههای دزدیده شده از شرکت هواپیمایی فرانسوی ایرفرانس را نیز بفروشد.
به گفته محققان، اگرچه این گروه عمدتاً حملات انکار خدمات توزیع شده ساده ای را انجام می دهد، اما می تواند عواقب جدی داشته باشد زیرا تأسیسات مهمی مانند بیمارستان ها، فرودگاه ها، بانک ها و مؤسسات دولتی را هدف قرار می دهد.