درخواست وزارت امنیت چین مبنی بر افزایش هوشیاری در مورد امنیت داده ها
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در بیانیه ای که روز چهارشنبه منتشر شد، این وزارتخانه بر ارتباط نزدیک بین امنیت داده ها، امنیت ملی و منافع عمومی تاکید می کند و همچنین هشدار می دهد که سازمانهای اطلاعاتی خارجی که اغلب در پشت حملات سایبری که چین را هدف قرار میدهند، باید شناسایی شوند.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که تحقیقات اخیر نشان داد که بدافزار درب پشتی مورد استفاده در یک حمله سایبری که مرکز مانیتورینگ زلزله ووهان را هدف قرار داده بود، دارای ویژگیهایی است که با آنهایی که توسط آژانسهای اطلاعاتی خارجی استفاده میشود، مطابقت دارد.
این وزارتخانه خاطرنشان کرد که در سالهای اخیر، تلاش برخی سازمانهای خارج از کشور برای دسترسی به دادههای مهم چین آشکارتر شده است.
با این حال، آژانس های امنیت ملی چین به سرعت برای سرکوب این فعالیت های غیرقانونی و مجرمانه مطابق با قانون، به طور موثر از امنیت داده ها محافظت کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کرده اند.
این وزارتخانه با تاکید بر اهمیت منابع داده با کیفیت بالا در ایجاد نوآوری های علمی و فناوری، داده های اداره فضای مجازی چین را نقل کرده و گفته است که خروجی داده چین در سال 2022 به 8.1 زتابایت رسیده و با ظرفیت ذخیره سازی 724.5 اگزابایت در رتبه دوم جهانی قرار گرفته که 14.4 درصد از ظرفیت جهانی را به خود اختصاص می دهد.
اقتصاد دیجیتال چین به 50.2 تریلیون یوان (معادل 6.88 تریلیون دلار) رسید که 41.5 درصد از تولید ناخالص داخلی آن در سال 2022 را تشکیل می داد.
این وزارتخانه گفته است که چنین دادههای وسیعی شامل بهرهوری و فرصتهای تجاری عظیم است و کسانی که بر فناوری دادههای بزرگ تسلط دارند، بر منابع و ابتکارات توسعه تسلط خواهند داشت.
این بیانیه هشدار می دهد که مشکلات و خطراتی مانند مالکیت نامشخص، دسترسی غیرمجاز و تراکنش های بی نظم در جمع آوری، ذخیره سازی، انتقال و استفاده از داده ها پدیدار شده است.
همچنین هشدار داده است که نرخ فعالیت های غیرقانونی مانند نشت داده ها، قاچاق و سوء استفاده افزایش یافته است و امنیت داده ها را با چالش هایی مواجه کرده است.
این موضوع نشان میدهد که خطرات مخفیانه و مداوم امنیت دادهها، چالشهای بزرگی را برای امنیت دادهها به همراه آورده است.
چین یکی از قربانیان بارز حملات سایبری بوده است و هکرها و گروه های جنایتکار اغلب زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی و صنایع کلیدی آن را هدف قرار می دهند.
در این بیانیه تاکید شده است که چنین نفوذهایی نه تنها حریم خصوصی شخصی و اسرار تجاری، بلکه امنیت داده های ملی حیاتی را نیز به خطر می اندازد.
بر اساس گزارش مرکز اطلاعات شبکه اینترنتی چین، تا دسامبر 2022، تعداد کاربران اینترنت در چین به 1.067 میلیارد نفر رسیده است.
در میان اهمیت روزافزون نگرانیهای امنیتی دادهها، این وزارتخانه خواستار تقویت حفاظت از زیرساختهای اطلاعاتی حیاتی و افزایش قابلیتهای هشدار اولیه و قابلیت ردیابی شده است.
علاوه بر این، هماهنگی سیاست ها، نظارت و قوانین، خواسته دیگر این وزارتخانه است تا سیستم حفاظت از حقوق مالکیت داده ها بهبود یابد.
همچنین، حفاظت از پتنت های فناوری، حق چاپ دیجیتال، محصولات محتوای دیجیتال و حریم خصوصی شخصی نیز باید تقویت شود.
سیستم حقوقی چین در زمینه امنیت داده ها نیز در سال های اخیر به طور مداوم بهبود یافته است، به طوری که قانون امنیت سایبری، قانون امنیت داده ها، قانون حفاظت از اطلاعات شخصی و اقدامات ارزیابی امنیت صادرات داده ها به طور متوالی از سال 2016 ابلاغ و اجرا شده است.