درخواست ناتو از روسیه برای عدم دخالت سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ ناتو از روسیه خواست تا اقدامات مخرب خود را علیه متحدان متوقف نماید. کای بیلی هاچیسون (Kay Bailey Hutchison)، سفیر ایالاتمتحده در ناتو، گفت که 29 عضو متحد تحت رهبری آمریکا در پیامی قاطع به روسیه خواستند تا دخالت این کشور در اوکراین و کمپینهای اطلاعات غلط و حملات سایبری متوقف شود.
روابط بین ناتو و مسکو در سالهای اخیر به دلیل ادعای مبنی بر درگیری روسیه در شرق اوکراین، اقدامات این دولت برای ترور سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق، در شهر سالسبری بریتانیا و راهاندازی کمپین بیثباتی از سوی کرملین به سمت دوران پس از جنگ سرد گرویده است.
بیلی هاچیسون در توییتر اعلام کرد:
در نشست با ناتو، متحدان پیامی قوی و یکپارچه برای روسیه به اشتراک گذاشتند: دخالت در اوکراین و فعالیتهای مخرب را متوقف کنید، زیرا باعث شکست اتحاد ما خواهد شد.
این نشست سهساعته در دو سال گذشته هفتمین شورای ناتو-روسیه (NRC) بود که برای اولین بار در دفتر مرکزی جدید اتحادیه در بروکسل برگزار و یک دیپلمات ناتو بهعنوان فرد آزاد میان طرفین انتخاب شد. این دیپلمات گفت:
در طول این جلسه، متحدان ناتو به تلاشهای روسیه برای نفوذ در کشورهای همپیمان و شریک با استفاده از تکنیکهای نظامی و غیرنظامی اشاره داشتند.
وی افزود:
متحدان ناتو نگرانی عمیق خود را در مورد مسائل بیشماری ازجمله حملات سایبری، کمپینهای اطلاع غلط و دخالت در انتخابات ملی ابراز کردند. متحدان ناتو از روسیه خواستهاند تا از تلاشهای بیشتر برای دخالت در کشورهای ما و بیثباتسازی نظام سیاسی و نظم اجتماعی خودداری کند.
الگوی خطرناک
ناتو همچنین با هیئت نمایندگان روسی به رهبری یوری گرلاچ (Yuri Gorlach) بر سر مسموم کردن اسکریپال و دخترش یولیا با عامل عصبی توسعهیافته در شوروی به نام Novichok به گفتگو پرداخت. مسمومیت اسکریپال باعث شد که ناتو هفت دیپلمات روسی را بهعنوان بخشی از پاسخ هماهنگ بینالمللی به این حمله اخراج کند. جنس استولتنبرگ (Jens Stoltenberg)، رییس اتحادیه، گفت که این حرکت متناسب با الگوی رفتاری خطرناک از سوی مسکو بوده است.
کشورهای بالتیک ناتو، استونی، لتونی و لیتوانی، از سالها سختی و تحمل در برابر حملات جنگ هیبریدی روسیه، دستکاریهای نظامی، مالی و سیاسی از طریق تبلیغات و هک کردن رایانهای شکایت کردند. همچنین اتهاماتی بر روسیه بهمنظور نفوذ در مناظرات سیاسی و حتی انتخاباتی در کشورهای غربی از طریق اخبار جعلی و استفاده مجدد از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مطرح شده است.
پسازآنکه بازرسان بینالمللی به این نتیجه رسیدند که موشک نابودکننده هواپیمای MH17 در سال 2014 در شرق اوکراین از تیپ نظامی روسیه بوده است، ناتو و اتحادیه اروپا نیز از مسکو خواستند تا مسئولیت فرود این هواپیما را بر عهده بگیرد. شورای ناتو و روسیه تا زمان بحران اوکراین و سردی روابط میان غرب و مسکو در سال 2014 بهطور منظم برگزار میشد، اما پس از ماهها بحث در اتحادیه این نشستها تا سال 2016 بر سر احتمال فرستاده شدن سیگنال اشتباه به مسکو ادامه داشت.