درخواست عربستان برای افزایش سرمایهگذاری در فناوریهای نوظهور
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مدیران اجرایی در عربستان سعودی معتقدند که رشد اقتصاد، در مسیر مثبتی قرارگرفته و با توان اقتصادی بالقوه، اصلاحات مختلفی در همه بخشها بهمنظور ترویج رشد اقتصادی و تنوع منابع کشور بهغیراز نفت با برنامه تحول ملی سال 2020 اجرا میشود. این موضوع، اولین گام در دستیابی به دیدگاه عربستان در سال 2030 خواهد بود.
بهرغم کاهش قیمت جهانی نفت و چالشهای موجود در اقتصاد این پادشاهی، مدیران اجرایی کشور کماکان به اجرای برنامهها و ابتکارات مختلف دولتی خوشبین هستند. کارشناسان سعودی اعتقاددارند که با استفاده از فناوریهای نوظهور، تقویت ابداعات و ایجاد تغییرات رادیکالی در مدلهای تجاری، به دیدگاه آرمانی در سال 2030 دست مییابند.
این بخشی از بررسی اخیر شرکت عظیم حسابرسی کی پی ام جی (KPMG) در عربستان با نام Disrupt and Grow است که با بررسی دیدگاههای مدیران ارشد عربستانی، بینشهای درستی در مورد چگونگی پاسخ به چالشها و بهرهگیری از فرصتها ارائه میدهد.
در راستای این روند و با توجه به نظرسنجیها، 88 درصد از مدیران ارشد عربستانی در حال برنامهریزی سطوح بالاتری از سرمایهگذاری در فناوریهای نوظهور با محوریت بلاک چین، اینترنت اشیاء و ابزار تجزیهوتحلیل دادهها بهعنوان سه منطقه مهم تمرکز برای مدیران اجرایی هستند.
به گفته کارشناسان، فناوریهای بلاک چین پتانسیل ایجاد تغییرات اساسی و سرعت بخشیدن به بخش خدمات مالی در عربستان سعودی و منطقه شورای همکاری خلیجفارس (GCC) را دارد. بازار ارتباطات اینترنت اشیاء و یادگیری ماشینی بخش مهمی از زیرساخت شبکه ابری و اینترنت آینده است. همچنین انتظار میرود که اینترنت اشیاء خدماتی همچون دسترسی از راه دور به مراقبتهای بهداشتی را توسعه دهد.
در این زمینه، دکتر سامر عبدالله (Samer Abdallah)، رئیس تحولات دیجیتالی در شرکت KPMG در عربستان سعودی، تأکید کرد که پذیرش فناوریهای در حال ظهور دیگر به یک تعهد تبدیل شده است. "اگرها، چراها و شایدها" دیگر موردبحث نیست.
عبدالله توضیح داد: «مدیران اجرایی تأثیرات تجزیهوتحلیل دادهها، هوش مصنوعی، روباتیک و سایر فناوریهای در حال ظهور را بر مدلهای تجارت خود کاملاً درک میکنند. آنها این فناوریها را بهعنوان یک استراتژی برای ایجاد تغییراتی در ادارههای اصلی، واسطه و پشتیبان پذیرفتهاند و به طور مؤثر به نیازهای مشتریان خود، با محصولات و خدمات مرتبط و بهموقع پاسخ میدهند.»
وی افزود: «درحالیکه فناوریهای نوظهور جایگزین کار انسانی میشوند، تصمیمگیری و اجرای درست به میزان قابلتوجهی به دسترسی استعدادهای تخصصی و مهارت بالا بستگی دارد. در این زمینه به کارشناسانی برای آموزش و نظارت بر طراحی، محتوا، تجزیهوتحلیل دادهها، توسعه و بهبود فنّاوری نیاز است. استعداد مسئلهای بسیار مهم است زیرا بسیاری از فعالیتهای روزمره بهصورت اتوماتیک انجام میشود.»
بسیاری از مدیران اجرایی در عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیجفارس انتظار سطح بالایی از سرمایهگذاری دولتی در مدیریت خطرات سالهای آینده دارند؛ بنابراین، مدیریت مؤثر خطرات برای تمامی مدیران اجرائی در به حداقل رساندن تأثیر و حداکثر رساندن پتانسیل امری حیاتی است.