درخواست دولت اندونزی از بانکها برای تقویت امنیت دیجیتال
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ سازمان خدمات مالی (OJK) اندونزی از بانکها خواست تا حاکمیت فناوری اطلاعات و مدیریت ریسک خود را بهبود ببخشند. این درخواست به دلیل مهاجرت صنعت بانکداری از سیستم بانکداری قدیمی به بانکداری دیجیتال است. کمیسیونر معاونت نظارت بانکی گفت که بانکها باید مسائلی مانند حفاظت و تبادل اطلاعات مشتریان، خطر نشت دادههای مشتری مرتبط با کلاهبرداری، ناسازگاری احتمالی سرمایهگذاریهای فناوری با راهبرد تجاری و موارد دیگر را پیشبینی کنند.
کمیسیونر معاونت نظارت بانکی اظهار داشت :
«ریسک حملات سایبری یکی از اصلیترین خطراتی است که بانکها باید در عصر دیجیتال مراقب آن باشند و از آن بکاهند، زیرا توسعه دیجیتالیسازی بانکی باعث افزایش ظهور خطرات امنیت سایبری برای بانکها میشود».
سازمان خدمات مالی یک نقشه راه برای توسعه بانکداری اندونزی تا سال 2025 منتشر کرده که به عنوان راهنمای مقررات و توافقات آتی و پیشبینی تهدیدات امنیت سایبری بانکداری ملی خواهد بود. کمیسیونر معاونت نظارت بانکی گفت که سازمان خدمات مالی بانکها را تشویق میکند تا به تقویت حاکمیت و مدیریت ریسک مربوط به فناوری اطلاعات، اتخاذ آخرین فناوری، سپس همکاری با فناوری اطلاعات و اجرای بانکداری دیجیتال پیشرفته ادامه دهند.
در عین حال، رِتنو پونکو ویندارتی (Retno Ponco Windarti)، مدیر بخش سیاست سیستم پرداخت بانک اندونزی، اعلام کرد :
«این بخش راه خود را برای ایمنسازی دادههای دیجیتال هر مشتری با یک سیستم پرداخت ملی دارد که یکی از آنها همکاری نزدیک با ارائه دهندگان خدمات پرداخت (PJP) و ارائه دهندگان زیرساخت سیستم پرداخت (PIP) است. ما حداکثر یک ساعت از زمانی که حادثه باید گزارش شود فرصت میدهیم. سپس، بحثها و ممیزیها را انجام میدهیم تا بفهمیم علت واقعی چیست.»
علاوه بر این، آنها عواقبی را بر ارائه دهندگان خدمات پرداخت و ارائه دهندگان زیرساخت سیستم پرداخت برای عدم انجام مسئولیتهای خود تحمیل میکنند، به طوری که امنیت دیجیتال به یکی از عواملی تبدیل میشود که تجارت خدمات مالی باید بر آن تأکید کند.
در صنعت بانکداری، بانک «DKI» به عنوان بانک منطقهای، اقدامات احتیاطی را برای محافظت از خود در برابر حملات سایبری انجام داده که یکی از آنها روش معماری سایبری امنیت فناوری اطلاعات است. آمیرول ویکاکسونو (Amirul Wicaksono)، مدیر فناوری و عملیاتها در بانک DKI، توضیح داد که این سازمان همچنان از تهدیدات سایبری به دلیل قوانین بانکداری در امان است. وی افزود که بانکها مقرراتی مانند مقررات مدیریت ریسک در استفاده از فناوری (MRTI) را دارند. OJK همچنین همیشه عملکرد کاهش خطر و جلوگیری از حملات سایبری را بررسی میکند.
«OpenGov Asia» گزارش داد که اندونزی، کشوری با چهارمین رشد سریع کاربران اینترنت در جهان، با فرصتهای بزرگ و تهدیدهای مهمی با پیشرفت فناوری دیجیتال و اینترنت مواجه است. با این حال، به گفته بادان سیبر دان ساندی نِگارا (BSSN)، آژانس سایبری و رمزنگاری دولت اندونزی، این کشور قربانی تعداد فزایندهای حملات سایبری شده که تا پایان سال گذشته بیش از 423 میلیون مورد ثبت شده است. کارشناسان معتقدند که بدون سیستمهای امنیت سایبری مستحکم، 150 میلیون کاربر اینترنت در اندونزی در خطر گرفتار شدن در یک مسئله غمانگیز امنیت سایبری هستند.
به گفته کارشناسان، اگر اندونزی میخواهد اقتصاد دیجیتال خود را رشد دهد، انقلاب صنعتی چهارم را در آغوش بگیرد و از زیرساختهای حیاتی و داراییهای امنیت اطلاعات محافظت کند، تقویت مبانی حقوقی و سیاسی امنیت سایبری و رمزنگاری ضروری است.
برای مبارزه با این حملات، دولت اندونزی اخیراً با یک فروشنده راهحلهای امنیت سایبری پیشرو برای تقویت قابلیتهای امنیت سایبری این کشور و دفع تهدیدهای فزاینده همکاری کرده است. بادان سیبر دان ساندی نِگارا اخیراً یادداشت تفاهمی را برای بهبود توسعه ظرفیت امنیت سایبری و نهادسازی در بخش دولتی کشور امضا کرده است. به طور کلی، این تفاهمنامه همکاری از طریق اشتراک دانش، ظرفیتسازی، آموزش امنیت سایبری و برنامههای مشترک برای ایجاد آگاهی سایبری در اندونزی را پوشش میدهد.