درخواست دبیرکل سازمان ملل برای رفع شکافهای جنسیتی در نوآوری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آنتونیو گوترش (Antonio Guterres)، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار اقداماتی برای رفع شکافهای جنسیتی در علم، فناوری و نوآوری شد و گفت که مشارکت کامل زنان به نفع همه خواهد بود.
گوترش در افتتاحیه شصت و هفتمین نشست کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل، نهاد اصلی بین دولتی جهانی مختص ارتقای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان اظهار داشت :
«ریاضی ساده است : بدون بینش و خلاقیت نیمی از جهان، علم و فناوری تنها نیمی از پتانسیل خود را برآورده خواهند کرد.»
موضوع اولویت این نشست 2 هفتهای، «نوآوری و تغییرات تکنولوژیکی و آموزش در عصر دیجیتال برای دستیابی به برابری جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران» است.
گوترش تصریح کرد که اکنون زمان رسیدگی به این موضوع است، زیرا با پیشرفت فناوری، زنان و دختران عقب میمانند.
3 میلیارد نفر هنوز به اینترنت متصل نیستند و اکثریت آنها زنان و دختران کشورهای در حال توسعه هستند. وی افزود که در صنعت فناوری، تعداد مردان 2 به یک از زنان بیشتر و در زمینه هوش مصنوعی، از هر 5 کارگر تنها یک نفر زن است.
او با اشاره به قرنها مردسالاری، تبعیض و کلیشههای مضر، که شکاف جنسیتی بزرگی را در علم و فناوری ایجاد کرده، خاطرنشان کرد که زنان تنها 3 درصد از برندگان جایزه نوبل در رشتههای علمی را تشکیل میدهند.
دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد :
«ترویج مشارکت کامل زنان در علم، فناوری و نوآوری یک عمل خیر یا لطف به زنان نیست، بلکه یک امر ضروری و به نفع همه است. برای مثال، وقتی زنان دانشمند و فناور با مشکلات جهانی مقابله میکنند، شانس یافتن راهحل را چند برابر میکنند.»
گوترش ضمن تأکید بر افزایش آموزش، درآمد و اشتغال برای زنان و دختران، خواستار ترویج مشارکت و رهبری کامل زنان و دختران در علم و فناوری، از دولتها تا اتاقهای هیئت مدیره و کلاسهای درس و همچنین ایجاد یک محیط دیجیتال امن برای زنان و دختران شد.
او گفت :
«نشست امسال زمانی برگزار میشود که حقوق زنان در سراسر جهان مورد سوءاستفاده، تهدید و نقض قرار میگیرد و پیشرفتی که طی دههها به دست آمده در برابر چشمان ما ناپدید میشود و برابری جنسیتی در حال افزایش است. بیایید واضح بگوییم : چارچوبهای جهانی برای زنان و دختران جهان کار نمیکند. آنها باید تغییر کنند.»