دبیر کمیسیون بهداشت مجلس: تعرفه اینترنت ملی کاهش یابد
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، فاطمه محمدبیگی در آخرین جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت استان که شامگاه دوشنبه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم امروز کشور مرزبانی دیجیتال و حفظ امنیت دادههاست تا جلوی استفاده غیرمجاز از دادههای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از طریق درگاههای ورودی و خروجی و پهنای باد کشور گرفته شود.
وی با تاکید بر لزوم حمایت جدی از فعالیت پیامرسانهای داخلی اضافه کرد: قیمت پهنای باند اینترنت داخلی یا ملی در نظام تعرفهگذاری اینترنتی ما باید کاهش زیادی داشته باشد تا مردم ما ترغیب به استفاده از اینترنت داخلی و ملی شوند و از این طریق هم از نظر مالی دچار مشکل نشوند و هم بستر تقویت اینترنت ملی ما فراهم شود.
محمدبیگی توسعه پهنای باند اینترنتی و شبکه اینترنت همراه را از مطالبات بزرگ مردم در دوران شیوع کرونا دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه در شرایط کرونازده کسبوکارهای مبتنی بر اینترنت و فضای مجازی باید رونق بیابند، باید پهنای باند بیشتری به این کسبوکارها اختصاص بیابد تا زمینه جهش اشتغالزایی در این حوزه هم فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین یکی از درخواستهای اساسی تامین پهنای باند موردنیاز برای راهاندازی درست و سریع پیامرسانهای داخلی به منظور رفع مشکل استفاده از پیامرسانهای خارجی و فاقد نظارت بینالمللی و جهانی است.
لزوم واگذاری دیتاسنتر مجزا به چشمه نور
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید لزوم واگذاری دیتاسنتر مجزا به طرح ملی چشمه نور استان قزوین گفت: کامل شدن کابلکشی و همچنین شبکه فیبر نوری در استان به ویژه در طرح چشمه نور از مطالبات جدی نخبگان و دانشمندان فیزیک هستهای ماست که باید این موضوع هرچه سریعتر عملیاتی شود.
محمدبیگی با تاکید بر لزوم تقویت شبکههای اینترنتی و ارتباطاتی 305 روستای قزوین افزود: باید بتوانیم تا پیش از اتمام این دولت حداقل 138 روستای استان قزوین را به شبکه اینترنت متصل کنیم و زیرساختهای بهرهگیری از تلفن همراه را در این روستاها ارتقا داده و به استانداردهای روز کشور برسانیم.
230 روستای بدون اینترنت در قزوین داریم
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین هم در ادامه این جلسه هم با اشاره به اینکه 230 روستای استان از شبکه اینترنت همراه و کابلی محروم هستند، گفت: بنابراین از 830 روستای ما تقریباً 28 درصد نمیتوانند به اینترنت در اشکال ملی و جهانی آن دسترسی داشته باشند که همین موضوع استفاده دانشآموزان این روستاها از شبکه شاد را ناممکن میکند.
مرتضی شهامی اضافه کرد: البته بیشتر روستاهای فاقد اینترنت ما جزو روستاهای با جمعیت 20 خانوار یا کمتر هستند که 30 تا 35 روستای فاقد اینترنت ما تا آخر سال به شبکه متصل میشوند و میزان روستاهای بدون اینترنت ما به کمتر از 200 روستا میرسد.
وی ادامه داد: بحث استفاده از اینترنت نسل چهارم تلفن همراه هم در بسیاری از روستاهای ما با مشکل روبهروست که در این زمینه اپراتورهای موجود باید اقدام به نصب دکل و آنتنهای ویژه در نواحی مرتفع و دورافتاده کنند تا بتوانیم اینترنت سریع را بدون دردسرهای استفاده از شبکه فیبر نوری را به بیشتر روستاهای استان قزوین ببریم.