دبیر شورای عالی فضای مجازی: با دقت بالا بر فضای مجازی نظارت داریم
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، ابوالحسن فیروزآبادی در مراسم افتتاح بزرگ ترین مرکز داده منطقه غرب و شمال غرب کشور که صبح دیروز هشتم تیرماه سال جاری در ساختمان مرکزی همراه اول برگزار شد، گفت:
زمانی که متوجه شدیم پدیده فیشینگ در کشور رخ میدهد و مشکلات زیادی را رقم میزند، در نظام مالی کشور تغییراتی ایجاد کردیم تا مانع از این اتفاق شود. این کار بسیار سخت و بزرگ بود اما توسط نیروهای خودی و روی پلتفرمهای داخلی انجام شد.
وی افزود:
نگاه ما در شورای عالی فضای مجازی نگاه تحولی است و یکی از مهمترین زیرساختها برای ایجاد تحول، استفاده از زیرساخت شبکه ملی اطلاعات است که از لایه کاربر آغاز میشود و بر لایههای بالای این هرم تأثیر میگذارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد:
برای اینکه تحول ملی داشته باشیم باید آن را طوری طراحی و اجرا کنیم که بخش عمدهای از این تحول روی زیرساختهای ملی کشور صورت بگیرد.
وی بابیان اینکه شبکه ملی اطلاعات و شبکه ملی ارتباطات بهعنوان اولویت کشور شناختهشده است، اضافه کرد:
همه روابط و فرآیندها باید در تمام حوزهها بهصورت متوازن موردتوجه قرار بگیرد. به همین دلیل در کنار شبکه ملی اطلاعات به دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال و آموزش دیجیتال توجه ویژه میشود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد:
در دروان کرونا پلتفرمهای زیادی موردتوجه قرار گرفتند. یکی از آنها پروژه شاد برای آموزش مجازی دانش آموزان بود که بر روی زیرساختهایی که درگذشته انجامشده بود اجرا شد و امیدوار هستیم مهرماه امسال بر اساس جلسهای که در شورا داریم شاهد شکلگیری کلاس مجازی روی پلتفرم شبکه دانشآموزی باشیم.
فیروزآبادی گفت:
اعتماد، امنیت و پایداری در فضای مجازی کشور سه رکن اساسی است که از شبکه ملی اطلاعات آغاز میشود. خوشبختانه پروژه دیتاسنتر بخش کوچکی از تصویر بزرگی است که برای فضای مجازی کشور طراحیشده و با دقت در حال پیگیری است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: در برخی از حوزههای فضای مجازی شاهد تأخیر هستیم. این تأخیر نیز مختص ما نیست و در تمام کشورهای دنیا وجود دارد.
وی اضافه کرد: نهادهای حاکمیتی و مراکز اصلی کشور که متولی حوزه تحول دیجیتال هستند از دستگاهها مطالبه دارند تا این تأخر را جبران کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: ما در تعاریف شبکه ملی اطلاعات در کشور، کمی دچار اختلافنظر هستیم اما در مرکز ملی، سیاست مشخصی داریم و همانطور که مقام معظم رهبری آذرماه سال گذشته فرمودند: «خدمات پایه کشور بایستی بهصورت ملی انجام شود» که بر این اساس، یکی از آنها ارائه خدمات ابری و دیتاسنتری است.
وی افزود:
ما باید از وابستگی بد به پلتفرمهای جهانی که امنیت ندارند نجات پیداکرده و پلتفرمهای بومی را جایگزین کنیم.
فیروزآبادی تصریح کرد: مقدمه شکلگیری پلتفرمها همین دیتاسنترها و خدمات ابری است که باید موردتوجه قرار بگیرد. با همکاری وزارت ارتباطات تا پایان دولت شاهد بازگشایی و تأسیس مراکزی شبیه به همین دیتاسنترها خواهیم بود.
فیروزآبادی گفت:
بانک اطلاعاتی که در «کلودهای» خارجی وجود دارد ممکن است قطع شود. خدمات ابری باید در کشور ارائه شود و شاهد پلتفرمهایی باشیم که نیروی متخصص داخل کشور بتوانند با کمک زیرساختها آنها را طراحی کنند و جهش تولید را رقم بزنند.