دانشگاهیان ایرانی به مطالعات پیرامون فناوری 6G بپردازند
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ، «بیژن عباسی آرند» در این مراسم گفت که دنیا در حال حاضر به نسل آینده تکنولوژی فکر میکند و به تکنولوژی 6G میاندیشند: «خوب است که دانشگاهیان ما نیز به این مسئله توجه داشته باشند و زودتر از اینها به این فناوری نیمنگاهی داشته باشند. باید خیلی زودتر به سراغ تکنولوژیها رفت.»
او میگوید آنها بیش از دو سال است که با رصد فناوری در دنیا سعی کردهاند نیازمندیهای فناوری نسل پنجم اینترنت سیار را در پیش بگیرند: «درمجموع ایرانسل برنامه عملیاتی خوبی را برای ورود به این تکنولوژی انجام داد. در چند ماه گذشته ما با وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات همکاریهای خوبی داشتیم تا جاییکه بهزودی چند سایت ۵G در نقاط مختلف تهران پوشش دادهشده و در اختیار مردم و جامعه دانشگاهی قرار خواهد گرفت.»
ایرانسل قرار است در دانشگاه تربیت مدرس و نقاطی از عباس آباد مرحله دوم شبکههای 5G خود را راهاندازی کند و این فناوری را به دست دانشگاهیان نیز برساند. عباسی باور دارد تجاریسازی و رسیدن اینترنت نسل پنجم به عموم مردم چند سال زمان خواهد برد اما از آنسو تأکید دارد که برای رسیدن به این مهم باید مواردی عملیاتی شود: «تخصیص باندهای فرکانسی که در دستان صداوسیماست و یک سرمایه ملی است که باید از آن استفاده شود یکی از نکات مهم برای توسعه نسل پنجم تلفن همراه است. خوشبختانه رگولاتوری در حال رایزنی برای تخصیص این فرکانسها است و امیدوارم که بهزودی این مشکل برطرف شود.»
عباسی آرند در ادامه به مسئله سرمایهگذاری پرهزینهای که برای نسل پنجم اینترنت سیار لازم است اشاره کرد و گفت: «همکاری همه اپراتورها با توجه به حجم سرمایهگذاری سنگین برای ۵G و نرخ ارزش دلار و شرایط اقتصادی بسیار الزامی است. همه باید همکاری کنند تا از هزینه اضافه پرهیز شود و این موضوع یکهمت جمعی را میطلبد.»
مدیرعامل شرکت ایرانسل با اشاره به اینکه بحث بومیسازی را موضوع مهم دیگری است که باید موردتوجه قرار گیرد تأکید کرد که فناوری ۵G در جهان در اختیار چند کشور محدود قرار دارد. او میگوید ایران برای رسیدن به این فناوری نیازمند وسایل ساختهشده توسط کشورهای دیگر است درحالیکه بهزعم عباسی، ایران میتواند با کمک دانشگاه و تأمینکننده داخلی دانشبنیان، بومیسازی برخی از این تجهیزات را جلو ببرد.